Es piedzimu ar vēlmi kļūt par dziedātāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aminata Savadogo
Aminata Savadogo Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Ar dziesmu par dzīvi"

"Tas ir manas vecmāmiņas vārds," par savu skanīgo vārdu populārajā Radio SWH sarunu raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" stāsta dziedātāja un dziesmu autore Aminata Savadogo. Turpat viņa skaidro, ko tulkojumā nozīmē dziedātājas uzvārds un kad, viņasprāt, radusies vilkme darboties mūzikas lauciņā.

Taujāta par to, kur tikusi pie tik skanīga vārda, Aminata raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam atklāj, ka tas ir bijis viņas vecmāmiņas vārds, kura dzīvojusi Burkinafaso, Āfrikā. Dziedātāja gan viņu dzīvē nav satikusi. "Mans tēvs, kad es piedzimu, piedāvāja šo vārdu mammai, nosaukt mani par Aminatu. Mammai šis vārds ļoti iepatikās," stāsta Aminata.

Savukārt tikpat skanīgais uzvārds – Savadogo  nozīmējot debesis pirms vētras. "Tādas vētrainas debesis," viņa piebilst.

Aminata Savadago pašmāju mūzikas nozarē ir atpazīstama ar savu spēcīgo balsi, talantu, taču izrādās, neviens no viņas ģimenes locekļiem šajā lauciņā nedarbojas. Dziedātāja norāda, ka ne mamma, ne tētis nav mūziķi, abi studējuši tehniskās nozarēs. Viņa gan ir pārliecināta, ka vilkme mūzikā, dzinulis radies jau pirms skolas laika: "Es pat nezinu. Tas sākās noteikti pirms skolas, un es pat nevaru īsti saprast, kurā brīdī, jo man liekas – es jau biju piedzimusi ar vēlmi kļūt par dziedātāju"

Noskaties visu raidījumu "Ar dziesmu par dzīvi"!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu