Aizdomas par nopludinātu Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālistu sarakstu; LTV skaidro situāciju (16)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Supernova 2022"
"Supernova 2022" Foto: publicitātes

Trešdien, 5. janvārī, tika nosaukti Eirovīzijas nacionālās atlases, Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2022” pusfinālisti, taču dalībnieku saraksts sociālajos tīklos cirkulēja jau dienu iepriekš, daudziem raisot neizpratni.

Dienu pirms oficiālās dalībnieku paziņošanas vērīgākie sociālo tīklu lietotāji pamanīja, ka vietnē "Twitter" aktualizējies tēmturis #ltvsupernova, kā arī blogā eurovisionworld.com publiskots Latvijas dalībnieku saraksts un pat dziesmu fragmenti.

Daudzi pauda neizpratni -  vai dalībnieku saraksts ticis nopludināts? "Kā tas nākas, ka atlases dziesmu saraksts un pašas dziesmas ar visiem klipiem pieejamas visur citur, bet ne pašmāju portālos? Un vai tiesa, ka Supernova 2022 dziesmas tika nopludinātas?" vaicāja kāds "Twitter" lietotājs. Vēl kāds cits rakstīja: "Man arī ir pārliecība, ka dziesmas ir nopludinātas. Dažus gadus atpakaļ kādam izdevās no Supernovas mājaslapas dabūt visas dziesmas, pirms vēl vispār kas tika paziņots."

Arī šā gada "Supernovas 2022" dalībniece, dziedātāja Aminata savā "Facebook" profilā rakstīja: 

"Es redzu, ka dziesma jau ir noplūdusi YouTube vēl pirms iznākšanas un cilvēki jau man sāk rakstīt prasot vokālos celiņus remiksiem, bet tas vēl ir tikai demo…"

Savukārt dziedātāja Katrīna Dimanta, kura šogad pieteikusies dziesmu konkursā, taču pusfinālistu vidū nav atrodama, 4. janvārī vietnē "Twitter" rakstīja: "Woow. Māksliniekiem decembra beigās uzraksta, ka vēl nav paspējuši izvēlēties dziesmas, jo daudz pieteikumu, bet no baumām un runājot ar mūziķiem uzzini, kam jau piedāvāts būt tālāk. (..) Kad uzrunā konkursu komunikācija 0. Šodien atrodu ārzemju publikācijā, ka ir izziņoti dalībnieki. Nav brīnums, ka neiet Latvijai Eirovīzijā, ja šāda nepieklājīga rīcība ir pašu vidū, tad noteikti, ka komunikācija ar pārējiem medijiem, utt vienkārši nav. 

Viens ir, ka tava dziesma netiek izvēlēta, otrs, ka tev tiek banāni stumti ausīs.

Uzraksti uzreiz, ka ir izvēlētas dziesmas un viss, nevis daļai ātrāk un pārējiem mānīties?? Varbūt kļūdos un rīt maģiski epasts būs. Cieņa vispār nav jūtama. Paldies!"

5. janvārī Dimanta rakstīja, ka e-pastu ir saņēmusi un viņas dziesma iekļauta to 10 dziesmu sarakstā, kur vienu izvēlēsies skatītāji.

"Lai vai kā ļoti novēlu Latvijai labu dziesmu nosūtīt tālāk. Un galvenais PR komandu stipru, kura uzvarētājus pa Eiropu vedīs un popularizēs, lai dziesmu zina maksimāli visi jau pirms tā pirmo (cerams, ka ne vienīgo) reizi izskan ESC [Eirovīzijas dziesmu konkursā]. Novēlu mainīt komunikāciju iekšēji valstī," norādīja Dimanta.

"Sejas" sazinājās ar LTV pārstāvi Anitu Jansoni, kura sniedza rakstisku komentāru saistībā ar radušos situāciju. "Latvijas Televīzija konkursa “Supernova 2022” pusfinālistu izziņošanu plānoja 5. janvārī no rīta.

Diemžēl tehnoloģiskas kļūdas dēļ ieplānotā publikācija ar pusfinālistu sarakstu un dziesmām kļuva publiski redzama ātrāk.

Latvijas Televīzija ir veikusi situācijas izvērtējumu un visus nepieciešamos drošības pasākumus, lai šādas situācijas neatkārtotos," atzina Jansone.

Kas attiecas uz dalībnieku informēšanu par iekļūšanu pusfinālā, Jansone norādīja: "Vēlamies uzsvērt, ka visi sešpadsmit dalībnieki jau 4. janvārī tika informēti par iekļūšanu pusfinālā. Sazināšanās ar pusfinālā neiekļuvušajiem dalībniekiem notika 5. janvārī – uzreiz pēc pusfinālistu publiskas izziņošanas. Saskaņā ar konkursa “Supernova” pieteikšanās nolikuma 1.10. punktu nākamajā kārtā iekļuvušajiem dalībniekiem ir iespējas veikt izmaiņas dziesmas aranžijā, miksā, māsterā. Šobrīd ikvienam skatītājam un klausītājam ir iespēja klausīties 16 pusfinālistu konkursam iesniegtās dziesmas, taču dalībnieki līdz pusfinālam 5. februārī, vienojoties ar Latvijas Televīziju, dziesmās vēl drīkst veikt noteiktas izmaiņas ar mērķi uzlabot tās."

Jau ziņots, ka dziesmu un izpildītāju iekļūšanu “Supernova 2022” pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija. Konkursa “Supernova” mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā (pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā).

Šogad pusfinālistu vidū ir vairāki iepriekšējo gadu dalībnieki, piemēram, Markus Riva, Aminata, Miks Dukurs un Ralfs Eilands, kurš šogad uz skatuves kāps kopā ar radio ētera balsi un humoristu Kasparu Breidaku apvienībā "Mēs jūs mīlam". Starp dalībniekiem ir arī joku grupa "Bermudu divstūris" un "X Faktorā" tapušais duets "Bujāns", kas apvieno Latvijā atzītus mūziķus Intaru Busuli un Reini Sējānu no "Instrumentiem".

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu