Video ⟩ Irīna Vorkale dalās atmiņās par savu māti - ievērojamo keramiķi Aldoniju Poli-Āboliņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Irīna Vorkale
Irīna Vorkale Foto: Ekrānuzņēmums

Rīgas Porcelāna muzejs prezentē projektu "Porcelāna TV", kas ir tapis, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumam. Pirmā tapusi intervija ar gleznotāju Irīnu Vorkali.

Tas ir video cikls, kas vēsta par porcelāna klātbūtni un nozīmi visdažādāko personu dzīvē – sākot no māksliniekiem, kuri paši rada porcelāna darbus, līdz pat uzņēmējiem, kuri tos tirgo, no restauratoriem līdz izsoļu namu darbiniekiem, no restorānu apmeklētājiem un tiesībsargājošām iestādēm, kuras uzrauga antikvāru priekšmetu apriti, līdz cilvēkiem, kuri dzīvo līdzās bijušajām porcelāna ražotņu teritorijām.

Sarunas ļauj gūt tuvāku ieskatu par porcelānu gan profesionālā, gan personiskā griezumā. Cikla pirmā daļa ir intervijas ar māksliniekiem un dizaineriem, kuru dzīve tiešā vai pastarpinātā veidā ir saistīta ar porcelānu.

Kā pirmā tapa intervija ar gleznotāju Irīnu Vorkali. Māksliniece ir ievērojamās keramiķes Elfrīdas Aldonijas Poles-Āboliņas (1921-2010) meita. Vorkale atklāj savu bērnības pieredzi, saskaroties ar mātes darbiem, stāsta, kādas paralēles saskata savā un mātes rokrakstā, kā arī atzīst, ka joprojām augstu vērtē kvalitatīvus porcelāna izstrādājumus. 

"Porcelāna TV" vizuālo tēlu veidojis Artis Tauriņš, video filmē Artūrs Hnikins, interviju saturu veido projekta vadītāja, Rīgas Porcelāna muzeja ekspozīcijas un izstāžu kuratore Ieva Nagliņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu