Uz Eirovīziju cierē tikt arī slavenā somu rokgrupa "The Rasmus" (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Somija paziņojusi tos septiņus dalībniekus, kuri cīnīsies par iespēju pārstāvēt valsti Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Finālistu vidū arī viena no Somijas populārākajām rokgrupām - "The Rasmus".

"The Rasmus" Eirovīzijas nacionālajā atlasē piedalās ar dziesmu "Jezebel", kuras liriku video publiskots arī vietnē "YouTube".

Somijas nacionālajā atlasē pieteicās 312 dalībnieki, no kuriem žūrija izvēlējās septiņus labākos.

Somija savu Eirovīzijas pārstāvi izraudzīsies 26. februārī - uzvarētāju noteiks 75% skatītāju balsojums un 25% žūrijas vērtējums. 

Grupa "The Rasmus" dibināta 1994. gadā Helsinkos un savas pastāvēšanas laikā izdevusi deviņus studijas albumus; plaši pazīstama pasaulē kļuva pēc 2003. gadā izdotā singla "In The Shadows". "The Rasmus" ieguvuši vairākas "Emmy" un MTV Eiropas mūzikas balvas. Arī mūsu publikai šī grupa nav sveša, jo tā vairākkārt koncertējusi Latvijā.

Jau ziņots, ka dalībai Latvijas nacionālajā atlasē jeb konkursā "Supernova 2022" pusfinālā LTV izveidotā žūrija jau ir izvēlējusies 16 dalībniekus. Skatītāju un klausītāju balsojumam, kas notika no 10. līdz 14. janvārim, tika izvirzītas 10 nākamās labākās žūrijas izvēlētās konkursa dziesmas un dalībnieki.

Pusfinālā piedalīsies Aminata, Beatrise Heislere, “Bermudu Divstūris”, “Bujāns”, “Citi Zēni”, Elīna Gluzunova, “Inspo”, KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, “Mēs Jūs Mīlam”, Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, “The Coco'nuts” un Zelma.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu