“Supernovas” tiešraides vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks; uzvarētāju noteiks skatītāji un žūrija (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LTV/ Ģirts Raģelis

Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2022” tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar “Supernovu” un Eirovīziju sirdīs! Dziesmu konkursa pusfinālā 5. februārī un finālā 12. februārī puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Līdz ar krāšņo “Supernovas” šovu atgriešanos skatītājiem būs iespēja atkal satikties ar iemīļoto vadītāju Ketiju Šēnbergu. Viņas dzīvē mūzikai ir ļoti liela loma, savulaik jau vadījusi piecus “Supernovas” konkursus. Šī būs priecīga atgriešanās! Šovu tiešraidēs Ketija iepazīstinās skatītājus ar māksliniekiem, iedrošinās aktīvi līdzi just un balsojumā izvēlēties savus favorītus.

“Supernovas” vadītāja lomā debitēs mūziķis Lauris Reiniks. Viņam ir bagāta pieredze Eirovīzijas nacionālajās atlasēs kā izpildītājam un dziesmu autoram –

Lauris piecas reizes piedalījies konkursā “Eirodziesma”, apvienības “F.L.Y.” sastāvā ar dziesmu “Hello From Marss” 2003. gadā ieguvis 1. vietu un pārstāvējis Latviju Eirovīzijas finālkonkursā, kas notika Rīgā.

Vēl piecreiz Laura sacerētās dziesmas Latvijas un Īrijas nacionālajās atlasēs izpildījuši citi mūziķi. Viņš arī divas reizes – 2000. un 2004. gadā – bijis Latvijas balsojuma paziņotājs Eirovīzijas finālā. “Supernovas” šovos Lauris ļoti labi jutīs dalībnieku satraukumu un pārdzīvojumus, tāpēc ar īstajiem vārdiem varēs viņus uzmundrināt un iedvesmot.

“Supernovā” šogad tāpat kā lielajā Eirovīzijas konkursā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma. Gan pusfinālā, gan finālā skatītāju īsziņu un telefonbalsojuma rezultātus saskaitīs kopā ar žūrijas balsojuma rezultātiem. Skatītāji par saviem favorītiem no viena tālruņa numura varēs zvanīt un sūtīt īsziņas neierobežotā skaitā.

No pusfināla fināla šovam kvalificēsies 10 dalībnieki, kuri būs ieguvuši augstāko vērtējumu, apvienojot skatītāju balsojuma rezultātus un žūrijas vērtējumu. Žūrijai un Latvijas Televīzijai būs iespēja finālam izvirzīt vienpadsmito dalībnieku, taču “wild card” var izvēlēties arī nepiešķirt.

“Supernovas” pusfināla un fināla žūrijas sastāvu LTV atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa Turīnā, Itālijā. Žūrijā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi.

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējusies 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, “Bermudu Divstūris”, “Bujāns”, “Citi Zēni”, Elīna Gluzunova, “Inspo”, KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, “Mēs Jūs Mīlam”, Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, “The Coco'nuts” un Zelma. 

“Supernovas” pusfināls 5. februārī, fināls – 12. februārī.

Konkursa “Supernova” mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā (pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu