Izsniegta būvatļauja Preses nama kvartāla būvniecības otrajai kārtai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsniedzis būvatļauju Preses nama kvartāla būvniecības otrajai kārtai, aģentūru LETA informēja nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Lords LB Asset Management" pārstāvji.

Atbilstoši attīstības iecerei 2023.gada sākumā Daugavas kreisajā krastā paredzēta daudzfunkcionāla biroju centra būvniecība, 10 stāvu ēkā integrējot arī izglītības iestādi.

Arhitektoniskās vīzijas autori daudzfunkcionālajam biroju centram, kurā atradīsies izglītības iestāde, ir starptautiski atzīti arhitektu biroji - dāņu speciālisti "PLH Arkitekter" un Andra Kronberga vadītais "Arhis Arhitekti".

Otrajā projekta attīstības kārtā arhitektu birojam "PLH Arkitekter" līdz 2022.gada septembrim uzticēts izveidot būvprojektu daudzfunkcionālam biroju centram, kam plānots atbilst BREEAM "Outstanding" un nZEB jeb gandrīz nulles enerģijas ēku standartiem.

Foto: Publicitātes foto

Centra konceptā būs ietvertas divas A klases biroju ēkas ar dubultfasādi, ko savienos iekšējais pagalms ar apzaļumotām terasēm. Tādējādi Daugavas kreisajā krastā, labiekārtotā Zunda kanālmalā, atradīsies A klases biroju telpas 26 600 kvadrātmetru platībā.

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Lords LB Asset Management" pārstāvis Giedrjus Bernots skaidro, ka projekta realizācijas plāns ir izveidot metapilsētu jeb "pilsētu pilsētā" iepretim Rīgas vēsturiskajam centram. Bernots norāda, ka projekta atrašanās vieta "Zināšanu jūdzē" sniedz priekšrocību kļūt par vidutāju starp topošajiem speciālistiem un biznesa vidi. Attīstītāja plāns ir padarīt šo vietu par centrālo biznesa rajonu Rīgā ar modernu un attīstītu infrastruktūru, kā arī daudzveidīgu pakalpojumu klāstu.

Paralēli arhitektu birojs "Arhis Arhitekti" izstrādā būvprojektu, lai daudzfunkcionālā biroju centra ēkā integrētu 5000 kvadrātmetrus plašu, mūsdienīgu izglītības iestādi. To plānots projektēt atbilstoši BREEAM "Very Good" principiem. Izglītības iestāde būs aprīkota ar plašām terasēm divos līmeņos un sporta zāli.

Bernots informē, ka šobrīd norit aktīvas pārrunas ar potenciālajiem izglītības iestādes nomniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Preses nama kvartāla attīstība Daugavas kreisajā krastā iecerēta trīs kārtās. No tām pirmajā kārtā saskaņā ar attīstības ieceri būvē A klases biroju centru 26 500 kvadrātmetru platībā un 40 000 kvadrātmetrus plašu multifunkcionālu centru, ēkas savienojot caurstaigājamam ātrijam.

Multifunkcionālajā centrā būs apvienoti mazumtirdzniecības, sporta un medicīnas pakalpojumi, ēdināšanas zonas un unikāls futbola laukums uz ēkas piektā stāva jumta. To papildinās bērnu rotaļlaukums un publiski pieejamas atpūtas vietas. Trīs līmeņos virszemes stāvlaukumā kopumā būs pieejamas 1000 autostāvvietas gan darbiniekiem, gan viesiem, elektroauto uzlādes stacijas un 300 apsargājamas velonovietnes.

Foto: Publicitātes foto

Pirmās kārtas attīstības vīzijas autors ir arhitektu birojs "Arhis Arhitekti" sadarbībā ar "Arrow Architects" no Dānijas. Savukārt būvniecību par 76,8 miljoniem eiro īsteno uzņēmums "UPB". Abu objektu celtniecība sākta 2021.gadā, un tiek plānots, ka Preses nama kvartāla pirmās kārtas realizācija noslēgsies 2023.gadā.

Preses nama Kvartālā būtisks akcents pievērsts energoefektivitātei un infrastruktūrai, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai, ilgtspējīgai apsaimniekošanai un veselīgas darba vides radīšanai. Tādējādi no 2023.gada Daugavas kreisā krasta apkārtnē cilvēkiem būs publiski pieejamas fizisku aktivitāšu zonas, brīvā laika pavadīšanas iespējas un apzaļumota pilsētvide.

Foto: Publicitātes foto

Pirmās kārtas kopējās izmaksas būs vairāk nekā 100 miljoni eiro. Nākamajām būvniecības un attīstības kārtām projekta attīstītāji konkrētus ieguldījumu apmērus pagaidām neatklāj, bet aprēķini liecina, ka Preses nama kvartāla realizācijai no projektēšanas līdz trešās kārtas realizācijai būs nepieciešami gandrīz 500 miljoni eiro.

Projekta attīstītāju "PN Project" pārvalda Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Lords LB Asset Management", kas kopš 2008.gada sniedz pakalpojumus gan institucionālajiem, gan privātajiem investoriem. Kopumā uzņēmums pārvalda 15 fondus - 12 nekustamā īpašuma fondus, divus privātā kapitāla fondus un vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu. "Lords LB Asset Management" kopējo pārvaldīto aktīvu vērtība 2020.gada beigās bija 660,2 miljoni eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu