Edmunda Jansona filma "Goda sardze" dodas uz Francijas festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Goda sardze"
"Goda sardze" Foto: publicitātes

Francijas pilsētā Klermonferānā 28. janvārī sāksies īsfilmu festivāls, kura oficiālajā starptautiskajā konkursā iekļauta režisora Edmunda Jansona animācijas īsfilma "Goda sardze", bet festivāla īsfilmu tirgū darbosies Baltijas stends un tiks organizēta paneļdiskusija par īsfilmu kopražojumu iespējām Baltijā.

Kā informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa, Klermonferānas festivāls ir viens no senākajiem, lielākajiem un prestižākajiem īsfilmu festivāliem pasaulē. Auditorijas un profesionāļu klātbūtnes ziņā tas ir otrs lielākais kinofestivāls Francijā.

Festivāla starptautiskajam konkursam šogad filmas atlasītas no 6200 īsfilmu pieteikumiem, Jansona filma "Goda sardze" ir viena no tikai 16 konkursā iekļautajām animācijas filmām, ko žūrija vērtēs kopā ar desmit dokumentālajām īsfilmām un 50 spēles īsfilmām.

Matīsa atzīmēja, ka "Goda sardze" ir režisora, mākslinieka un animatora Jansona autorfilma, kas stāsta par kāda kareivja izvēli palikt sardzē par spīti mainīgiem un draudīgiem apkārtējiem apstākļiem.

Filmas radošajā komandā ir Jansons, animators Mārtiņš Dūmiņš, skaņu režisors Ģirts Bišs un orķestris "Samba de Riga", producente Sabīne Andersone. Filma tapusi studijā "Atom Art" ar NKC finansiālu atbalstu.

Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" filma "Goda sardze" nominēta četrās kategorijās - "Labākā animācijas filma", "Labākais animācijas filmas režisors", "Labākais skaņu režisors" un "Labākais animācijas filmas mākslinieks".

Filmas rullītis.

Guard of Honour TRAILER (2021) from Atom Art on Vimeo.

Klermonferānas īsfilmu festivāla laikā no 31. janvāra līdz 4. februārim notiks īsfilmu tirgus, kurā ar NKC atbalstu darbosies kopīgs Baltijas valstu stends. Tā organizēšanā sadarbojas Lietuvas īsfilmu aģentūra "Lithuanian Shorts", Tallinas festivāla sadaļa "Poff Shorts", Latvijas festivāli "2Annas" un "Short Riga", Latvijas Animācijas asociācija.

Īsfilmu tirgus laikā 1. februārī paredzēts Baltijas īsfilmu seanss, kurā Latviju pārstāvēs trīs filmas - "Resistance is Futile", ko režisējis Armands Začs, "Can't Help Myself", ko režisējusi Anna Ansone, un "Mirāžas formula", ko režisējusi Rasa Pavilona, bet 2.februārī īsfilmu tirgus forumā tiks organizēta saruna, kurā iepazīstinās starptautisku auditoriju ar jaunākajām tendencēm Baltijas īsfilmu ainavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu