Tapis Dzintaru koncertzāles vizuālā ceļveža satura paplašinājums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ar 360˚ virtuālo tūri Dzintaru koncertzāle dāvina iespēju klausītājiem atgriezties atmiņās, gūt jaunas emocijas, kā arī veicina kultūras tūrismu Jūrmalas pilsētā, izmantojot Dzintaru koncertzāles mājas lapas tehniskās priekšrocības, informē Dzintaru koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone.

Dzintaru koncertzāles 360˚ tūre tapa 2016. gadā, šobrīd paplašinātā virtuālā tūre ar audio gidu un tekstuālu aprakstu auditorijām padziļinās informētību par koncertzāli kā nozīmīgu Jūrmalas kultūras enkurobjektu, tās arhitektūru un vēsturi. Jaunajā tūrē iekļauta Arvīda Jansona skulptūra un kamerzāles skati.

Tūres paplašinājumam tika piesaistīta Jūrmalas pilsētas vēsturniece Inga Sarma, kura sagatavoja interesantiem faktiem bagātus aprakstus par Dzintaru koncertzāles telpu vēsturi un arhitektūru.

Apraksti tulkoti angļu un krievu valodā un tika integrēti esošajā 360˚ tūrē. Savukārt audio aprakstus, kurus ierunāja profesionāli diktori, turpmāk varēs noklausīties atbilstošajās tūres sadaļās Dzintaru koncertzāles mājas lapā, tie būs pieejami arī lasāmā versijā.

Plānots, ka virtuālā tūre ar audio gidu un tekstuālu aprakstu piesaistīs mājaslapai lielāku auditoriju, šis jaunais produkts stimulēs vairāku koncertzāles pakalpojumu attīstību – ekskursiju un darījuma tūrisma projektus un telpu nomu. Šie darbības virzieni būs īpaši aktuāli mazinoties ierobežojumiem. Tāpat brīžos, kad mūsu auditorija ir sastopama tikai digitālajā vidē, šis jaunums ļaus saglabāt saiti ar klausītājiem. Dzintaru koncertzāles 360˚ virtuālās tūres papildinājums ar audio gidu tiks integrēts jaunajā mājaslapā, kas taps 2022. gadā.

Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis saka:

“Edinburgā un vēlāk Dzintaros, kā šo vietu sauc patlaban, ir veidojušās muzicēšanas un mūzikas klausīšanās tradīcijas, no kurām izaugusi mūsu tautas kultūras spēka pašapziņa un talantu spožums.

Dzintaru koncertzāle ir leģendām apvītu mākslinieku tikšanās vieta. Tā ir vienīgā vieta pasaulē, kur ikvienam ir brīvi pieejami mūsu brīvvalsts simbolikas autora Anša Cīruļa meistardarbi. Šeit piedzīvoti un joprojām ar jaunu vērienu vērojami pasaules mēroga mūzikas notikumi. Pilnveidojot vizuālā ceļveža saturu, esam devuši iespēju ikvienam attālināti iepazīties ar koncertzāles vēsturi, mākslas vērtībām, kuras šeit var sastapt, tādējādi rosinot apmeklēt Latviju, Jūrmalu, Dzintaru koncertzāli. Pateicos visiem projekta idejas autoriem un īstenotājiem, kā arī Jūrmalas domei par sniegto finansiālo atbalstu. ”

Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzāle ir Jūrmalas un visas Latvijas leģenda. Tā ir spilgts apliecinājums Jūrmalas kūrorta koncertdzīves tradīcijām gadsimtu garumā un izteiksmīgs dažādos laikos tapušas un dažādu arhitektu radītas koncertu norišu vietas arhitektūras piemērs. XX. gadsimta 30. gados celtā Dzintaru koncertzāle ir vienīgā saglabājusies koka koncertzāle Latvijā un ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, iekļauta Latvijas Kultūras kanonā.

Video tūres satura paplašinājuma projektu atbalsta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības konkursa “Atbalsts uzņēmējdarbības attīstībai Jūrmalas pilsētā” ietvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu