92 gadu vecumā mirusi Bolivudas zvaigzne Lata Mangeškara

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SCANPIX

Svētdien, 6.februārī, 92 gadu vecumā mirusi Bolivudas zvaigzne, dziedātāja Lata Mangeškara, kas miljoniem cilvēku bija pazīstama kā Indijas lakstīgala.

Dziedātāja mirusi Mumbajas slimnīcā, kur 11.janvārī tika ievietota intensīvās terapijas nodaļā ar smagiem Covid-19 simptomiem.

"Laipnā un gādīgā Lata Didi mūs ir pametusi. Viņa atstāj mūsu tautā tukšumu, ko nevar aizpildīt," tviterī paziņoja Indijas premjerministrs Narendra Modi.

Mangeškara nāca pasaulē 1929.gada 28.septembrī Indaurā, Indijas vidienē, un dziedātājas karjeru sāka 13 gadu vecumā, kad nomira viņas tēvs un viņai nācās finansiāli atbalstīt savu māti un brāli un māsas.

Piecus gadus vēlāk Mangeškaras karjera piedzīvoja izrāvienu ar filmu "Aapki Sewa Mein", kur dzirdamas viņas dziedātās dziesmas.

Savas karjeras laikā viņa dziedājusi vairāk nekā 1000 filmās, un Mangeškaras dziesmas ik gadu tiek atskaņotas Republikas dienā.

Arī Mangeškaras māsas un brālis izveidojuši veiksmīgas karjeras mūzikā.

"Nākamās paaudzes viņu atcerēsies kā Indijas kultūras daļu, kuras melodiskajai balsij bija nepārspējamas spējas apburt cilvēkus," norādīja Modi.

Mangeškara nebija precējusies un viņai nav bērnu.

Mangeškarai noorganizētas valsts bēres, kam sekos sēras divu dienu garumā. Viņu pēdējā gaitā pavadīs Modi, citas amatpersonas un izklaides un kultūras nozares pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu