Jāņa Akuratera muzejs piedāvā otrā stāva ekspozīcijas virtuālo gidu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jāņa Akuratera muzejs.
Jāņa Akuratera muzejs. Foto: Publicitātes foto

Kopš janvāra sākuma Jāņa Akuratera muzejs uzlabojis muzeja pieejamību cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, piedāvājot otrā stāva ekspozīcijas virtuālais gidu.

Atrodoties muzeja pirmajā stāvā, planšetē tagad ir iespējams apskatīt otrā stāva ekspozīciju 3600 filmētās projekcijās un uzzināt stāstus par nozīmīgākajiem priekšmetiem.

Muzeja interjera ekspozīcija ir aplūkojama dzejnieka 1933.gadā celtās savrupmājas abos stāvos un sniedz priekšstatu par Akuratera ģimenes dzīvi 20.gadsimta 30.gados.

Muzeja vadītāja Maira Valtere atzīmēja, ka līdz šim gadam cilvēki ar kustību traucējumiem nevarēja aplūkot otrā stāva ekspozīciju. Lai šo problēmu daļēji atrisinātu, 2021.gadā ar Valsts kultūrkapitāla fonda programmas "KultūrElpa" finansiālu atbalstu ir izveidots otrā stāva ekspozīcijas virtuālais gids. Atrodoties muzeja pirmajā stāvā, planšetē tagad ir iespējams apskatīt otrā stāva ekspozīciju 3600 filmētās projekcijās un noklausīties vai izlasīt stāstus latviešu, krievu un angļu valodā gan par ekspozīcijas telpām, gan nozīmīgākajiem priekšmetiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu