"Laulības statuss" - gudrs un asprātīgs seriāls par attiecībām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Laulības statuss"
"Laulības statuss" Foto: publicitātes

Kad 2019. gadā pie skatītājiem nonāca britu situāciju komēdija "Laulības statuss" (State of the Union), nekavējoties atskanēja sajūsminātas kritiķu atsauksmes par gudru un asprātīgu laikmetīgo komēdiju, turklāt gan abi galveno lomu atveidotāji, gan pats seriāls ieguva prestižās "Emmy" balvas TV komēdijas seriāla žanrā.

14. februārī seriālu sāks demonstrēt arī "LMT Viedtelevīzija". Desmit sēriju garās pirmās sezonas fokuss ir uz laulāto pāri – Luīzi un Tomu, kuri satiekas krodziņā pirms iknedēļas pāru terapijas sesijas, un pamazām, sēriju pēc sērijai tiek atklāts, kā viņi satikās, kas bija viņus vienojošās lietas un kas ir tas, kas sācis viņus pamazām izšķirt. 

"Laulības statuss"
"Laulības statuss" Foto: publicitātes

Galvenajās lomās – spoži Eiropas aktieri. Angļu aktrise Rozemunde Paika (Rosemunde Pike) karjeras laikā bijusi nominēta vai visām kino pasaules nozīmīgākajām balvām, un vairākas no tām ieguvusi. Nominācija "Oskaram" – Amerikas Kinoakadēmijas balvai viņai nāca par spožo galvenās lomas attēlojumu filmā "Neatrodamā" (Gone Girl, 2014). Galveno TV pasaules balvu – "Emmy" – Paika saņēma par lomu seriālā "Laulības statuss", savukārt citu prestižu kinematogrāfa apbalvojumu, "Zelta globusu" (Golden Globe) Paikai sagādāja galvenā loma melnajā komēdijā "I Care A Lot" (2021).

Paikas sniegums novērtēts arī neatkarīgā kino aprindās, tā, piemēram, viņa saņēmusi Britu neatkarīgā kino balvu (British Independent Film Awards) par otrā plāna lomu filmā "The Libertine" (2004), kur viņas ekrāna partneri bija Džonijs Deps un Džons Malkovičs, pamanīts bijis arī viņas uznāciens “bondiānas” sērijas filmā "Mirsti citu dienu" (Die Another Day, 2002).

"Laulības statuss"
"Laulības statuss" Foto: publicitātes

Īru komiķis Kriss O’Douds (Chris O'Dowd) filmējies virknē komēdiju gan lielā ekrāna, gan TV sitkomu foirmātā. Augstāko novērtējumu – "Emmy" apbalvojumu – viņš saņēmis par jau minēto "Laulības statuss", gan 2013. gada seriālu "Moon Boy", kurā viņš ne tikai atveidoja galveno lomu, bet bija arī scenārija autors, režisors un izpildproducents. O’Douda sniegums novērtēts arī uz skatuves, un par lomu lugā "Of Mice and Men" Brodvejā viņš tika nominēts "Tony" balvai.

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu