Krūzkops: "Esmu daudz noslēgtāks dzīvē nekā uz skatuves"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Arturs Krūzkops
Arturs Krūzkops Foto: Ekrānuzņēmums

"Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" Latvijas Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops atklāj savus izaicinājumus uz skatuves, kas palīdz sasniegt jaunas virsotnes mākslā, kā arī dalās savos profesionālās dzīves sapņos, par kuriem saka: "Šobrīd vispār pasaule ir vaļā. Ko tu zini?"

Krūzkops, kurš ir arī "Radio SWH" brīvdienu rītu modinātājs, uzskata, ka spēt atklāties un atkailināties teātrī ir ļoti svarīgi.

"Dzīvē man pašam tas ir grūtāks uzdevums – atklāties. Es domāju, ka esmu daudz noslēgtāks dzīvē nekā uz skatuves,"

viņš saka.

Viņš uzskata, ka uz skatuves ir jēga nodarboties tad, ja tev tas sagādā interesi: "Es esmu izlēmis, ka man nepatīk iet pa kaut kādu vienu iestaigātu taciņu, kur es visu zinu, tāpēc reizēm patīk mesties uz galvas iekšā nezināmās lietās – kaut kādās spēles tehnikās, spēles veidos, un varbūt tā ir bezbailība, es nezinu."

Aktieris gan skaidri zinot, ka arī tad varot “sasisties” un ne vienmēr “izpeldēt sausām kājām”, taču apzinātās darbības, risks rezultējas ar jauniem sasniegumiem, kas pārsteidz gan pašu, gan skatītājus.

Artūrs Krūzkops
Artūrs Krūzkops Foto: Ieva Lūka/LETA

Taujāts par to, ko viņš kā aktieris vēlētos vēl pamēģināt un kas ir tās lietas, kas izaicina, Krūzkops norāda, ka nekad nav varējis teikt, ka vēlas nospēlēt Romeo, Hamletu vai kņazu Miškinu. "Tās lomas kaut kā nāk, un es viņas ņemu un mēģinu iemīlēt, mēģinu kaut kā sevi viņās ielikt,” saka aktieris. Par to viņš ir pateicīgs režisoriem, kas devuši lielus izaicinājumus uz skatuves. “Lai es tagad savos gandrīz 40 sapņotu, ka es gribu to Hamletu beidzot, nē. Tiešām šī sajūta nav. Varbūt tas nav īsti pareizi. Es drīzāk varētu sapņot, ka es gribētu kādā Holivudas vai Netflix filmā nofilmēties. Es to gribu, jā. Tas ir tas sapnis drīzāk," atklāj Krūzkops.

Arturs Krūzkops
Arturs Krūzkops Foto: publicitātes

Aktieris atzīst, ka sapratis kino industrijas šķautnes. "Tas, ka tu ļoti vēlies nofilmēties kādā filmā, tas diemžēl... Es esmu sapratis, ka tas tā nenotiek, tam visam apakšā ir jābūt gana daudz arī veiksmes faktoram. Ja paveiksies, kāpēc nē? Šobrīd vispār pasaule ir vaļā. Ko tu zini?” Krūzkops norāda, ka, iespējams, kāds cilvēks, kas veido savu filmu, pēkšņi tieši aktiera sejā ieraudzīs to, ko vēlas redzēt savā filmā: “Un tu to nekad nevari zināt. Varbūt tas būs sešdesmit gados, un tas, ka tev vairs nav 18, neko nenozīmē, mākslā it sevišķi. Ja tev šobrīd varbūt neiet, tas nenozīmē, ka tā būs visu laiku."

Noskaties visu raidījumu "Ar dziesmu par dzīvi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu