"Negaiss" dodas pie skatītājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Negaiss"
"Negaiss" Foto: kadrs no filmas

Režisors Jāzeps Podnieks ir uzņēmis savu otro filmu un debiju īsmetrāžas kino - spēlfilmu "Negaiss". Par dzīves zaudējumiem un to pieņemšanu veidoto īsfilmu no 28. februāra būs iespējams noskatīties "Lielā Kristapa" īsfilmu seansā 26. februārī plkst. 20:00, kinoteātrī "Splendid Palace".

Filma izrādīta vairākos starptautiskos kino festivālos kā "Rome Prisma Independent Awards", "Short Shot Fest", "Veracruz World Film Festival", tostarp Japānā, Meksikā, Itālijā, Kanādā, kā arī guvusi vairākas nominācijas un balvas labākās īsmetrāžas un eksperimentālā kino kategorijās. "Negaiss" pretendē arī galvenajām balvām nominācijās Labākā īsmetrāžas spēlfilma un Labākā studentu filma šī gada "Lielajā Kristapā".

Filma "Negaiss" 2021. gada vasarā ir tapusi Portugālē un tās sižets balstīts Žana Epsteina (Jean Epstein) 1947.gada filmas "Negaisa pavēlnieks" (Le Tempesteire) motīviem.

Galveno varoni attēlo portugāļu-vācu izcelsmes aktrise Žozefīne Vinklere.

Žozefīne Vinklere filmā "Negaiss"
Žozefīne Vinklere filmā "Negaiss" Foto: kadrs no filmas

Filma stāsta par cilvēka nespēju pārdzīvot zaudējumu un narcistisku sevis apmānīšanu, lai izvairītos no sāpīgā notikuma pieņemšanas. Par spīti ļaunām zīmēm, negaisam un savas sievas iebildumiem, zvejnieks dodas jūrā un neatgriežas. Nespējot aptvert vīra iespējamo bojāeju, sieviete pakļaujas fantāzijām, kuras sāk diktēt alternatīvu notikumu gaitu.

"Negaiss" ir režisora Jāzepa Podnieka un operatora Ritvara Blukas debija īsmetrāžas kino, kurš tapis Latvijas Kultūras akadēmijas kursa darba ietvaros. Darbs filmēts uz 16mm melnbaltas kinolentes un kalpo kā oda franču impresionisma žanram un eksperimentālajam kino. Pašlaik Podnieks kopā ar Bluku veido savu diplomdarbu - attiecību drāmu kas reflektē jaunās paaudzes neiekļaušanos mūsdienu laikmetā.

Jāzeps Podnieks un Ritvars Bluka veidojis arī dokumentālo filmu "Ragana", kurā skatītājs var sekot līdzi burvestībām un pārpratumiem apvītā ceļojumā pie Latvijas spēcīgākajām raganām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu