“Zelta mikrofona” ceremonija tiks veltīta Ukrainas atbalstam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Izrādot atbalstu Ukrainai, 26. februārī paredzētā Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” svinīgā ceremonija tiks aizvadīta, apliecinot solidarizēšanos ar ukraiņu tautu.

Pasākuma organizatori aicinās skatītājus atbalstīt Ziedot.lv projektu “Ukrainas cilvēkiem”, tiešraidē informējot par ziedojumu tālruņa numuru, Ukrainas karoga krāsas tiks izmantotas arī grafiskajā noformējumā. Pašmāju mūziķi vienosies kopīgā dziesmā, ar savu balsi paužot, ka domās ir kopā ar Ukrainu. 

“Ņemot vērā notikumus Ukrainā, mēs apsvērām domu pasākumu atcelt, tomēr nolēmām, ka pareizāk būs darīt to , ko mūziķi vienmēr ir pratuši vislabāk – caur mūziku mierināt, spēcināt, saviļņot, iedvesmot. Mūzikai ir milzīgs spēks. Šo spēku mēs gribam nodot ukraiņu tautai, vēlot izturību šai grūtajā un neziņas pilnajā laikā. Laikā, kad ne tikai Ukrainā valda neziņa un bailes, mēs katrs varam atbalstīt gan morāli, gan arī materiāli,” par ceremoniju stāsta producente Elita Mīlgrāve.

Ceremonijas filmēšana arī šogad norisināsies Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Mediju centrā, kur balvu sadalīšanā uzstāsies dažādu žanru un stilu nominētie un aktuālie mākslinieki – “Prāta cētra”, “Dagamba” un Rīgas doma kora skolas zēnu koris , “Rīgas Modes” un “Sestā jūdze”, Rick Feds. Ar televīzijas pirmatskaņojumu uzstāsies Dons un Jānis Šipkēvics kopā ar Aminatu, “The Sound Poets” ar dziesmu “Pie vienas uguns”, grupa “Banda Banda” ar pirmatskaņojumu dziesmai “Svars”. Uz skatuves kāps arī debitante Būū kopā ar MUUD un Edavārdiem, un šova “X Faktors” uzvarētāja Grēta Grantiņa. Vakara izskaņā uzstāsies Latvijas vecākā koncertējošā grupa “Eolika”, kas ceremonijā saņems balvu par mūža ieguldījumu. Tāpat arī pirmo reizi uz “Zelta Mikrofons” skatuves uzstāsies viesmākslinieks, kurš nupat saņemot vairākas balvas triumfēja Igaunijas “Zelta Mikrofons” ceremonijā – NOEP ar dziesmu “Head out of the water”.

Kā ziņots iepriekš, šogad jau 26. reizi 20 kategorijās tiks pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas labākajiem pērnā gada mūzikas ierakstiem. Šogad balvai iesniegti vairāk nekā 500 pieteikumi: 165 albumi; 37 debijas albumi; 149 dziesmas; 134 videoklipi; 20 koncertieraksti video un 22 albumu dizaini!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu