Atvērta Birutas Delles un viņas domubiedru darbu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Biruta Delle
Biruta Delle Foto: publicitātes

Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" no 3. marta līdz 3. aprīlim būs apskatāma Birutas Delles, Māra Salmiņa, Ivara Aizkalna gleznu un Roberta Delles fotogrāfiju izstāde "Satikšanās".

20. gadsimta 80. gadu beigās Torņakalnā pie Arkādijas parka gleznotājas Birutas Delles vadībā darbojās glezniecības studija "Zemūdene", kurā Biruta Delle pulcēja savus mācekļus un laikabiedrus teju desmit gadu garumā.

"Mēs neviens nezinām, kā darbojas mūsu smadzenes, ar savu apziņu nevaram izskaidrot zemapziņu un līdz ar to arī nevaram izskaidrot, kā caur cilvēku rodas glezniecības process," stāsta Biruta Delle.

Māksliniecei nepatīk savus audzēkņus dēvēt par skolēniem, jo viņa uzskata, ka nav nošķirams, kurā brīdī kurš no kura mācās un kuru iedvesmo darbam.

Ivars Aizkalns pēc darba studijā "Zemūdene" iestājās Latvijas Mākslas akadēmijā, savukārt Māris Salmiņš devās “iekarot” Ameriku. Mākslinieces dēls Roberts Delle pērnā gada vasarā ir pievērsies fotogrāfijai. Izstāde "Satikšanās" ir autoru darbu satikšanās pēc ilgāka pārtraukuma, pēc ilgas neredzēšanās, kas pārrāvusi agrāko tuvību. Izstādē eksponēti autoru jaunākie darbi.

Februāra beigās iznāca pilnmetrāžas dokumentālā filma par mākslinieces Birutas Delles dzīvi "Delle", režisors Andrejs Verhoustinskis, producents Bruno Aščuks, “Studija Centrums”. Filma saņēmusi "Lielo Kristapu" nominācijā “Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma”.

Izstāde atvērta katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00 un ir apskatāma bez maksas. Apmeklējot Kultūras centru, lūdzam ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Foto: Birutas Delles izstādē "Kurš Olīvu dārzā bij lieks..."
Foto: Birutas Delles izstādē "Kurš Olīvu dārzā bij lieks..." Foto: Jānis Škapars/TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu