Kannu kinofestivāla rīkotāji paziņo, ka Krievijas delegācijas festivālā nav gaidītas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kannu filmu festivāls (Jean-Paul Belmondo un Barbara Gandolfi)
Kannu filmu festivāls (Jean-Paul Belmondo un Barbara Gandolfi) Foto: GUILLAUME HORCAJUELO

Kannu kinofestivāla rīkotāji otrdien pavēstīja, ka Krievijas delegācijas festivālā maijā nav gaidītas Krievijas pret Ukrainu sāktā kara dēļ.

"Kannu festivāls vēlas apliecināt Ukrainas tautai savu atbalstu pilnā mērā," teikts rīkotāju paziņojumā.

"Mēs pievienojam savas balsis tiem, kas iebilst pret šo nepieņemamo situāciju un nosodām Krievijas un tās līderu attieksmi."

"Tas ir nolemts - ja vien agresijas karš nebūs apturēts ar nosacījumiem, kas apmierina Ukrainas tautu, neuzņemt oficiālas Krievijas delegācijas un nepieņemt ne vismazāko ar Krievijas valdību saistīto klātbūtni."

Organizatori apliecināja, ka augstu vērtē to Krievijas iedzīvotāju drosmi, kas uzņemas risku un protestē pret iebrukumu, kā arī Krievijas māksliniekus un kino jomas profesionāļus, kas iestājas pret pašreizējo valdību.

"Paliekot uzticīgs savai vēsturei, kas sākās 1939. gadā ar pretošanos nacistu un fašistu diktatūrām, Kannu festivāls vienmēr sadarbosies ar māksliniekiem un kino profesionāļiem, kas pauž nostāju pret vardarbību, represijām un netaisnību."

Kannu kinofestivāls tika dibināts 1939. gadā, pamatā lai konkurētu ar Venēcijas festivālu tolaik fašistu kontrolētajā Itālijā.

Šogad festivāls plānots no 17. līdz 28. maijam.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu