Foto ⟩ Ukrainas atbalstam tapuši izteiksmīgi grafiti visā pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Daudzi mākslinieki pasaulē glezno smeldzīgus darbus un grafiti Ukrainas atbalstam, savukārt citi savos darbos peļ kara noziedznieku jeb Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, raksta portāls "Huffington Post".

"Tas bija mazākais, ko es varēju darīt, ja neskaita ziedojumus," portālam sacīja mākslinieks, kas pazīstams ar segvārdu WOSKerski.

"Kā māksliniekam man ir balss, kas var ietekmēt cilvēkus, un morāls pienākums cīnīties pret netaisnību un atbalstīt cilvēkus," sacīja WOSKerski.

"Es apzinos, ka šāds atbalsts, iespējams, ir bezjēdzīgs, bet es ceru, ka varbūt tas kādu iedvesmo palīdzēt."

Dženkss, ielu mākslinieks Velsā, kurš atzina, ka ukraiņi, visticamāk, "nekad nav dzirdējuši par" viņa dzimto pilsētu Llanelli, sacīja, ka gleznojis savu darbu "Aizlūdziet par Ukrainu", cerot - "ja viņi ieraudzīs attēlu, kas gleznots tūkstošiem kilometru attālumā", viņi nejutīsies izolēti un zinās, ka cilvēki visur pasaulē atbalsta Ukrainu.

Mākslinieks Sets Globepainter sacīja, ka viņa mākslas darbu iedvesmojusi ukraiņu bērnu "neticamā izturība", ko viņš iepriekš novēroja, gleznojot Donbasā, Ukrainā.

Viņš uzgleznoja zemāk redzamo grafiti, kurā attēlota meitene, mīdot tankus, un veltīja to draugam Oļegam, kurš esot palicis Kijevā.

Grafiti "simbolizē ukraiņu drosmi, atvairot Krievijas karaspēku", portālam sacīja Globepainter, kura īstais vārds ir Džūljens Mallends.

"Es parasti nepaužu skaļi savu viedokli par aktuālajiem notikumiem, bet apzinos, cik svarīgi ir cilvēkiem, kas ikdienā dzīvo šajā dramatiskajā situācijā, zināt, ka mēs domās esam ar viņiem."

Korija Matija, pazīstama arī kā LA Hope Dealer, sadarbojās ar tetovētāju Džuliano Trindadi, Losandželosā gleznojot baložus, kas nes Putina galvu:

"Tas, kas šobrīd notiek Ukrainā, nav tikai Ukrainas problēma. Tā ir cilvēces problēma," Matija sacīja portālam. "Šis ir laiks, kad mums ir jāsanāk kopā un jāiestājas par ļaunumu, lai cīnītos par to, kas ir pareizi."

Arī Rīgā šīs nedēļas sākumā Brīvības un Tallinas ielas krustojumā parādījās sienas zīmējums par godu Ukrainas cīņai pret okupantiem.

Foto: "Apollo" aculiecinieks

Esam apkopojuši sociālajos tīklos redzētos ielu gleznojumus citviet pasaulē, kas pauž atbalstu Ukrainai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu