"Mana valsts un cilvēki tiek bombardēti!" Aktrise Mila Jovoviča satriekta par karu dzimtajā Ukrainā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mila Jovoviča
Mila Jovoviča Foto: AFP/SCANPIX

Ukraiņu izcelsmes amerikāņu aktrise Mila Jovoviča (46) piektdien, 25. februārī, platformā "Instagram" dalījās ar emocionālu ziņu par Krievijas iebrukumu Ukrainā un bailēm par saviem tuviniekiem.

Jovoviča vēstījumu publicēja dienu pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins veica plaša mēroga iebrukumu Ukrainā, saasinot konfliktu, kas aizsākās 2014. gadā.

Viņa saviem sekotājiem nodrošināja piekļuvi informācijai par labdarības organizācijām un citiem veidiem, kā palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem.

"Mēģinot saprast notikumus savā dzimtajā Ukrainā, es jūtos satriekta, man trūkst vārdu. Mana valsts un cilvēki tiek bombardēti. Draugi un ģimene slēpjas. Manas saknes un asinis nāk gan no Ukrainas, gan no Krievijas," viņa stāsta.

"Jūtos kā saplēsta uz pusēm, skatoties uz šausmām un valsts iznīcināšanu. Ģimenēm nākas pārcelties, visa viņu dzīve atrodas pārogļotās drupās. Es atceros karu mana tēva dzimtenē - bijušajā Dienvidslāvijā. Stāstus, ko mana ģimene teica par piedzīvotajām traumām un teroru. Karš. Vienmēr karš. Vadoņi, kuri nevar rast mieru. Nebeidzamā imperiālisma mašinērija. Un vienmēr cilvēki maksā ar asinsizliešanu un asarām," pārdzīvo aktrise.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu