Galerijā "Māksla XO" jauna Romana Korovina personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Romans Korovins
Romans Korovins Foto: Jānis Škapars/TVNET

Galerijā "Māksla XO" no 17. marta skatāma mākslinieka Romana Korovina  (1973) personālizstāde "2020. 2021". 

Romana Korovina darbiem - fotogrāfijai, zīmējumam, video vai instalācijai raksturīgs precīzs vērojums, vizuāli paradoksi un humors. Savukārt viņa glezniecība klusi mirdz īpašā gleznieciskā jutīgumā, filozofiskā apcerībā, vienkāršībā un patiesumā.

"Pasaule, kas atrodas man apkārt ir priekšmeti ar gaismēnām un kontrastiem..." tā mākslinieks. 

Kūstošs sniegs, rudens lapas, balta puķe, pīle lidojumā, vējš, glāze, ziepju trauks, ceļš starp priedi un krūmu... ir pieticīgie Romana Korovina stāstu varoņi par glezniecību.

"Māksla kļūst par brīnumu, jo tas ir tavs instruments, tava prakse. Vieni meditē, otri glezno. Trešie dzied, ceturtie lūdz Dievu. Patiesībā, kad es gleznoju, man ir tāda sajūta, it kā es būtu atnācis uz grēksūdzi. Kad mācītājs atlaiž grēkus, sajūta ir tāda, it kā tu nupat būtu pabeidzis gleznu," tā Romans Korovins.

Romans Korovins

Romans Korovins (1973) beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu (1997). Izstādēs piedalās kopš 1991. gada. Sadarbībā ar pazīstamiem izstāžu kuratoriem, darbi eksponēti daudzās Eiropas valstīs un ASV. Romans Korovins vairākkārt nominēts Purvīša balvai – 2018., 2009., 2008. gadā. Saņēmis Latvijas Gada balvu fotogrāfijā - 2006. un 2007. gadā. Viņa darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā, kā arī privātkolekcijās Eiropā un ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu