"Kā jūs naktī guļat?" Krievijas aizsardzības ministra meita soctīklos izpelnās asu nosodījumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/ksenia_shoigu

Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu meita Ksenija Šoigu (31) sociālajos tīklos publiskojusi foto, kur redzama ar savu pusgadu veco meitu. Tiesa, foto saņēmis asu kritiku. 

"Mums šogad pusgads," pie fotogrāfijas raksta Šoigu, kura tur rokās savu meitu.

Daudzi komentētāji gan krievu, gan ukraiņu valodā šādu rīcību nodēvējuši par zemisku un uzsver, ka daudzi bērni Ukrainā, iespējams, nemaz nesasniegs sešu mēnešu vecumu.

"Aizsūtiet uz specoperāciju, kā tad izaugs?", "Mēs gribam, lai tava ģimene un nākamā paaudze sajūt tās sāpes, kādas izjūt katra māte un bērns Ukrainā", "Sakiet, kā jūs naktī guļat? Nekas nesāp?", "Ukrainā daži bērni nesasniegs sešu mēnešu vecumu, jo jūsu tēvs viņus būs "izglābis" līdz kapam. Esiet nolādēta! Jūsu bērni un mazbērni maksās par jūsu tēva kļūdām. Ne jūs, bet jūsu bērni!", "Kā jums nav kauna? Jūs esat māte, kas aizsāka karu," - bija daži no komentāriem, kas publiskoti pie fotogrāfijas.

23. martā krievu izdevumi "Mediazona" un "Agensto" ziņoja, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu publikā nav manīts kopš 11. marta.

Parasti Šoigu ļoti aktīvi kontaktē ar medijiem un pievērš lielu vērību savam publiskajam tēlam.

"Agenstvo" norāda, ka līdz 11. martam ministrs ziņās pieminēts gandrīz katru dienu.

Šoigu tuvākajās aprindās klīstot runas, ka viņam esot problēmas ar sirdi.

Kremļa tīmekļa vietnē ziņots, ka 18. martā Šoigu piedalījies diktatora Vladimira Putina sarunā ar Drošības padomes pastāvīgajiem locekļiem, taču vietnē nav publicētas nedz fotogrāfijas, nedz video, kas to apliecinātu.

Tajā pašā dienā Krievijas Pirmajā kanālā tika demonstrēts sižets, kurā redzams, kā Šoigu apbalvo militārpersonas par piedalīšanos karā pret Ukrainu. Sižetā apgalvots, ka tas noticis "šodien", tas ir, 18. martā.

Taču šis videoieraksts Aizsardzības ministrijas tīmekļa vietnē publicēts jau 11. martā, norādot, ka apbalvošana notikusi tajā pašā dienā.

Arī pēdējā ziņa, kas publicēta Šoigu profilā Aizsardzības ministrijas vietnē, datēta ar 11. martu.

Žurnālisti norāda, ka pazudis ir ne tikai Šoigu. Pēc 11. marta nav ziņu arī par Krievijas ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu