Latvijas filmu nozare apdomā darba piedāvājumus Ukrainas kinematogrāfistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
#PALIECMĀJĀS! Grupas "Indygo" koncerts TVNET tiešraide un aizkulises
#PALIECMĀJĀS! Grupas "Indygo" koncerts TVNET tiešraide un aizkulises Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Lai praktiski palīdzētu Ukrainas bēgļiem sakārtot pagaidu dzīvi Latvijā un ātri atrast darbu savā profesijā, Nacionālais Kino centrs (NKC) apkopo filmu nozarē iespējamās darbavietas un īslaicīga darba piedāvājumus, informē NKC pārstāve Kristīne Matīsa, norādot, ka jau atsaukušās vairākas lielākās filmu studijas, darba iespēju apzināšana turpinās.

Pēc Matīsas paustā, attīstot mērķtiecīgu un operatīvu palīdzības sniegšanu bēgļiem no Ukrainas, NKC apkopo informāciju par filmu studijās, filmēšanas laukumos un citur filmu nozarē pieejamām darba iespējām, ko var piedāvāt ukraiņu kolēģiem kinematogrāfistiem, ja tie devušies bēgļu gaitās un meklē pastāvīgu vai īslaicīgu darbu klātienē vai attālināti.

Aicinājumam jau atsaukušās lielākās filmu studijas, kas vienlaikus realizē vairākus filmu projektus - "Ego Media", "Mistrus Media", "VFS Films" un citas, daudz piedāvājumu ir animatoriem ar dažāda veida prasmēm - studijās "Atom Art", "Rija Films", "Dream Well Studio" un citas.

NKC pārstāve norādīja, ka animācijā vienlīdz labi iespējams strādāt arī attālināti, bet līdz ar pavasara un vasaras iestāšanos parādīsies vairāk klātienes darba iespēju spēlfilmu uzņemšanas laukumos. Filmu studijas un audiovizuālās produkcijas veidošanas kompānijas piedāvā darbu arī citu kinoprofesiju pārstāvjiem - montāžistiem, fotogrāfiem, dublāžas aktieriem, krāsu korekcijas speciālistiem un citiem.

Apkopota informācija par filmu nozarē pieejamām darbavietām pieejama NKC mājaslapā, tā tiek papildināta un izplatīta visās lielākajās bēgļu palīdzības platformās, meklējot arī citus ceļus, kā sasniegt tos, kam nepieciešama šāda mērķtiecīga palīdzība.

Līdzīgas iniciatīvas tiek realizētas arī Lietuvā un Igaunijā, tuvākajā nākotnē iespējama arī pārrobežu sadarbība.

Matīsa norādīja, ka Latvijas filmu nozare palīdz ne tikai amata brāļiem kinematogrāfistiem, bet arī citiem Ukrainas bēgļiem, kas ieradušies Latvijā. Pateicoties Latvijas filmu autoru un producentu atsaucībai, ir izveidota apmēram astoņas stundas gara animācijas filmu programma, ko bez maksas demonstrē bēgļu palīdzības centros Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu