Foto ⟩ Mālpilī top koncertuzvedums "Valentīns Skulme 100 vēstulēs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ginta Zīverte

Mālpilī top koncertuzvedums "Valentīns Skulme 100 vēstulēs", kuras tiks izrādītas jau šomēnes - 22. un 23. aprīlī plkst. 19.00 Mālpils Kultūras centrā.

Koncertuzvedums "Valentīns Skulme 100 vēstulēs" būs sajūtu stāsts par teātra un kino aktiera ideālu meklējumiem sevī, mākslā, pasaulē, kurus skatītājs varēs iepazīt caur Valentīna Skulmes rakstītām un viņam rakstītām vēstulēm.

"Iepazīstot Valentīna Skulmes rakstītās vēstules un Valentīnam Skulmem rakstītās vēstules, atklājas aktiera iekšējo pārdzīvojumu krāsu palete, kas visai maz līdzinās tai vieglo pasteļtoņu un pavasarīgā dzīvīguma pasaulei, kas staro no aktiera lomām. Viņš ir bijis mākslas ideāla meklētājs, kurš agri sapratis, ka ideālu nekad nesasniegs.

Valentīns Skulme sevi šajā atklāsmē ir ļoti nežēlīgi dedzinājis un visas dzīves garumā skrējis pa apburtu riteni, kurā ceļam nav ne sākuma, ne beigu – ceļš nemitīgi atkārtojies,"

atklāj uzveduma režisors Kārlis Anitens.

Kārlis Anitens
Kārlis Anitens Foto: Ginta Zīverte

Koncertuzveduma vēstījums veidojas no vēstuļu tekstiem, kuru skatītājiem stāstīs aktieri Katrīne Pasternaka un Juris Kalniņš, dejotāji Egija Abaroviča un Reinis Rešetins, pianisti Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, kā arī Mālpils Kultūras centra amatierteātris “Vēji”. Mūzika, deja, vizuālā māksla un teātris šajā uzvedumā saplūst vienā veselumā, kas elektrizē gaisu un ļauj skatuves telpā parādīties arī Valentīna Skulmes aurai. Šo ieceri uzvedumā īsteno māksliniece Anitra Bērziņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un Rīgas pantomīmas mākslinieks Andris Apinis.

Pirms izrādes būs iespēja Mālpils kultūras centrā apskatīt izstādi - Valentīns Skulme mākslinieku gleznās, kā arī dažādus teātra izrāžu rekvizītus un tērpus, ielūkoties informācijā par mākslinieka daiļradi un dzīvi.

Foto: Mālpilī top koncertuzvedums "Valentīns Skulme 100 vēstulēs".

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu