Kas īsti notika 200 gadus pirms "Troņu spēlēm"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pūķa nams"
"Pūķa nams" Foto: HBO

ASV izklaides milzis "HBO" publicējis pirmo seriāla "Troņu spēle" ("Game of Thrones") priekšstāsta "House of the Dragon" ("Pūķa nams") reklāmas rullīti.

HBO ziņo, ka ilgi gaidītā fantāzijas žanra sāga pie skatītājiem nonāks jau 21. augustā.  

"Pūķa nams" veidots pēc amerikāņu rakstnieka Džordža R.R. Martina (George R.R. Martin) jaunākās grāmatas "Uguns un asinis" motīviem. Iepriekš, balstoties uz šo fantāzijas grāmatu sēriju "Dziesma par ledu un uguni", tika veidots pasaulslavenais un godalgotais seriāls "Troņu spēle".

Desmit sēriju darbs "Pūķa nams" vēstīs par Vesterosas Tārgarienu dinastiju un notikumiem, kas norisinājušies 200 gadus pirms "Troņu spēles" notikumiem un cīņas par dzelzs troni.

Video. Noskaties "House of the Dragon" reklāmas rullītis.

Martina jaunākajā grāmatā “Uguns un asinis” tiek atklāts Targarienu dinastijas stāsts – vienīgā pūķu valdnieku dzimta, kas, bēgot no nežēlīgā Valīrijas likteņa, pārcēlās uz Dieva aizmirsto Pūķakmens salu. Stāsts grāmatā sākas ar leģendu par iekarotāju Aegonu – Dzelzs troņa veidotāju.

"House of the Dragon" uzņemšana 2021. gada aprīļa nogalē sākās Lielbritānijā.

Stāsts ir par Targarienu dzimtas paaudzēm, kas cīnījās, lai saglabātu Dzelzs troni, līdz pat pilsoņu karam, kas gandrīz sagrāva viņu dinastiju, nogalinot karali Aerisu. Dzīvi palika vien karaļa bērni Viseriss un Dinerīsa, kuri aizbēga pāri Šaurajai jūrai. Cenšoties iegūt armiju, ar ko no jauna iekarot Vesterosu, Viseriss izprecināja māsu Kalam Drogo, dotraki cilšu vadonim, taču viņa nepacietība izpelnījās Drogo dusmas, un tas viņu nogalināja. Dzimtas pēdējā atvase Dinerīsa centās atgūt Dzelzs troni jau grāmatu sērijā “Troņu spēle”.

Priekšstāsta sērijās plānots atklāt Targarienu dzimtas vēsturi, atklājot daudz jautājumu, tostarp par Dinerīsas trīs pūķa olu izcelsmi, kas viņai tika pasniegtas kā kāzu dāvana, laulājoties ar Kalu Drogo, no  kurām vēlāk ugunī dzima seriāla “Troņu spēle” pūķi.

Reklāmas rullītī mēs iepazīstamies arī ar iespaidīgo aktieru ansambli - britu aktrisi Olīviju Kuku, Emmu Dārsiju, Metu Smitu u.c.

Priekšstāsta sēriju līdzautori ir pats Džordžs R.R. Martins un Raiens Kondals (Ryan Condal). 

Atgādinām, ka godalgotais seriāls "Troņu spēle" astoņu sezonu laikā saņēma 47 "Emmy" godalgas un kļuva par vienu no populārākajiem seriāliem pasaulē.

Visas seriāla "Troņu spēle" astoņu sezonu sērijas un stāsti par visām septiņām karaļvalstīm, kas cīnījās par Dzelzs troni, pieejamas "LMT Viedtelevīzijā".

Foto: Seriāla "Troņu spēle" (Game of Thrones) pēdējās sezonas kadri.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu