Kannu kinofestivāla žūrijā pirmo reizi strādās pārstāve no Latvijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Daira Āboliņa
Daira Āboliņa Foto: publicitātes

Pirmo reizi Kannu kinofestivāla žūrijā strādās pārstāve no Latvijas - Daira Āboliņa. Viņa festivālā uzaicināta vērtēt filmu mākslas sasniegumus arthouse žūrijā, kas notiks paralēli oficiālajai žūrijai.

Arthouse kino balva Kannu kinofestivālā tiek piešķirta kopš 2019. gada, un tās mērķis ir vērtēt jaunās filmas plašā spektrā. Šīs balvas jēga ir parādīt filmu mākslas attīstības dinamiku un aktualizēt Eiropas arthouse kino izrādītāju sadarbību. Balvas mērķis un vērtība ir godalgoto filmu atpazīstamības veicināšana un atbalsts plašākai filmas izplatīšanai kinoteātros Eiropā.

Arthouse žūrijā šogad strādās profesionāļi, kuru darbība ir saistīta ar kino filmu atlasi dažādu pasaules valstu kinoteātros, līdzās diviem Francijas kolēģiem, Itālijas un Marokas kinoteātru pārstāvjiem, šogad prestižajā žūrijā darbosies kinoteātra “Splendid Palace” mākslinieciskā vadītāja, filmu programmu kuratore un kino kritiķe Daira Āboliņa.

"Tā ir milzīga atbildība un lieliska iespēja ne tikai vērtēt Kannu kinofestivāla konkursa filmas, bet arī vēlreiz akcentēt, ka Latvijā darbojas viens no greznākajiem un senākajiem kinoteātriem "Splendid Palace", kurš iesaistās "Europa Cinemas" un "CICAE" sadarbības tīklos* un rāda savai publikai labāko, jaunāko kino. Kannu kinofestivāla godalgotās filmas jau 2022. gada rudenī nonāks arī pie Latvijas kino skatītājiem, par ko ir liels prieks," situāciju komentē Āboliņa.

Kannu kinofestivāls šogad norisināsies no 17. līdz 28. maijam, kura laikā notiks vairāk nekā 200 jaunu filmu skates, no tām 22 ir iekļautas galvenajā konkursa skatē.

Foto: 74. Kannu kinofestivāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu