"DDT" solists Ševčuks: "Dzimtene nav prezidenta pēcpuse, ko vajag bučot"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris  Ševčuks
Juris Ševčuks Foto: Konstantin Sednev / Postimees

"Dzimtene, draugi, nav prezidenta pakaļa, ko visu laiku jābučo," tā Krievijas rokgrupas "DDT" ("ДДТ") koncertā 18. maijā Ufā no skatuves klausītājus uzrunāja dziedātājs Jurijs Ševčuks - viens no drosmīgākajiem šā brīža Krievijas mūziķiem, kas vēl aizvien atrodas totalitārajā Krievijā.  

Pēc pateiktā zālē skanēja aplausi. Atgādinām, ka DDT kļuva par vienu no tām rokgrupām, kas pašā kara sākumā publiski nosodīja Krievijas agresiju Ukrainā un nepiekrita piedalīties Kremļa propagandas pasākumos. Mūziķi atteicās uzstāties Tjumeņā, jo zālē aiz skatuves bija izvietots liels Putina režīma simbols - burts "Z".

Video: Jurijs Ševčuks Ufā.

Ševčuks pirms dziesmas "Любовь" izpildīšanas uzsvēra, ka dzimtene ir jāredz parastajos pilsoņos, nevis diktatorā un viņa apkārtējā politiskajā "elitē".

"Dzimtene, draugi, tā nav prezidenta pēcpuse, kuru visu laiku jābučo. Dzimtene ir nabadzīga vecmāmiņa stacijā, kas tirgo kartupeļus. Tā ir dzimtene," tā Ševčuks.

Pēc koncerta ar solistu stundu tērzēja drošības spēki. Ierosināta administratīvā lieta par valsts bruņoto spēku "publisku diskreditāciju", pavēstīja amatpersonas. Administratīvais protokols noformēts Ufā, bet nosūtīts izskatīšanai Sanktpēterburgas tiesai, ziņu aģentūrai "Interfax" piektdien apliecināja Ufas tiesā.

Kā paskaidroja Baškortostānas Iekšlietu ministrijas preses dienests, administratīvā lieta ierosināta "saistībā ar rokmūziķa provokatīvajiem izteikumiem koncerta laikā".

Vēlāk vaicāts par policijas uzrašanos pēc koncerta Ufā, mūziķis tīmekļa medijam "UFA1.RU" sacīja: "Labi jau, ko jūs perieties?! Koncerts bija brīnišķīgs. Bet situācijas mēdz būt dažādas."

"Atradīsim advokātu," sacīja Ševčuks, komentējot lietas nonākšanu Ufas tiesā.

Vietējie mediji ziņoja, ka Ševčuks pats interesējies par iespēju izskatīt lietu Sanktpēterburgā, kur viņš dzīvo.

Grupa vairākas reizes uzstājusies arī Latvijā.

"DDT" dibināta 1980. gadā Ufā. Gadu gaitā ir mainījusies ne tikai grupas nosaukuma interpretācija, bet arī mūziķu sastāvs. Patlaban "DDT" turpina spēlēt tikai viens sākotnējā sastāva mūziķis - grupas līderis Ševčuks.

Foto: Putina kritiķi "DDT" ar muzikālo šovu "Citādāk" Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu