Alvis Hermanis saņēmis fiziskas izrēķināšanās draudus

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Alvis Hermanis
Alvis Hermanis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis saņēmis draudus pēc saviem publiskotajiem izteikumiem saistībā ar Krievijas agresiju.

"Mans nesenais ieraksts par Krieviju kā agresīvu fašistu valsti izsaucis pārsteidzošu reakciju! Kas to būtu domājis?

Pēdējo divu dienu laikā esmu saņēmis vairāk nekā 100 rakstiskus draudus par fizisku izrēķināšanos ar manu personu. Arī mutiskus.

Manu "Facebook" kontu arī nobloķēja - izņēma ieraksta versiju krievu valodā un liedza man turpmāk jebko publicēt. Karš pienācis tuvu," vietnē "Instagram" raksta Hermanis.

Noprotams, ka runa ir par Hermaņa ierakstu, kurā viņš atsaucas uz izdevumu "New York Times": "Kopš New York Times aizvakar [19. maijā] publicēja Snaidera (fašisma vēsturnieka, cita starpā) viedokli, ka fašisma apzīmējums šodienas Krievijas gadījumā nav vairs nekāds eifēmisms, būtu tikai godīgi arī mums un visai rietumu pasaulei atzīt beidzot faktu: Krievija ir fašistiska valsts."

Jau ziņots, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā pirmajā dienā Hermanis publiskoja ierakstu, kurā komentēja notiekošo. Viņš pauda uzskatu, ka ir pieļautas divas kļūdas: "Pirmā - sankcijas ir nokavētas, un otra liela kļūda ir uzskatīt, ka pie vainas ir tikai viens cilvēks - Putins."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu