Praida laikā "Totaldobže" mākslas centrā būs apskatāma izstāde par LGBTQ kustību Vācijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
LGBT
LGBT Foto: ROLEX DELA PENA

Rīgas praida laikā "Totaldobže" mākslas centrā no 6.jūnija līdz 30.jūnijam būs skatāma izstāde "Queer As German Folk", kas sniedz atskatu uz LGBTQ kustību Vācijā aizvadīto 60 gadu laikā, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Zane Jēkabsone.

Viņa vēsta, ka Gētes institūta, "Schwules Museum Berlin" un Pilsonības izglītības federālās aģentūras kopīgi veidotais projekts pievēršas LGBTQ kustības daudzveidībai kopš 20.gadsimta 60.gadiem.

Jēkabsone norāda, ka 1969.gada 27.jūnija vēlā vakarā Ņujorkas geju bāra "Stonewall Inn" apmeklētāji izrādīja kareivīgu pretestību kārtējam brutālam policijas reidam. Protests, kas ilga vairākas dienas, vēsturē iegājis kā modernās LGBTQ kustības dzimšanas brīdis.

Atzīmējot "Stounvolas dumpja" 50.gadadienu, Gētes institūts, "Schwules Museum Berlin" un Pilsonības izglītības federālās aģentūras kopīgi izstrādātā izstāde sniedz ieskatu LGBTQ kustības vēsturē Vācijas Federatīvajā Republikā, Vācijas Demokrātiskajā Republikā un atkalapvienotajā Vācijā no 1960.gadiem līdz mūsdienām, akcentējot daudzveidīgās saiknes ar kustībām ASV.

Izstādi "Queer as German Folk" 2019. un 2020.gadā izrādīja astoņi Gētes institūti Ziemeļamerikā un muzejs "Schwules Museum Berlin".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu