Spēles no "Squid Game" un breika dejas. Korejas Republikas vēstniecība Rīgā iepazīstina ar savu kultūru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Korejas Republikas vēstniecība Latvijā ar "Korea Foundation" atbalstu 7. un 8. jūnijā VEF Kultūras pilī organizēja koncertu "Iepazīstiet breika deju un korejiešu tradicionālo bītu", kurā apvienojās korejiešu tradicionālā mūzika ar breika dejām.

Mākslinieki "Daehan Saram" pirmo reizi uzstājās Latvijā ar korejiešu tautas mūzikas reprezentatīvo žanru "Nongak", nospēlējot latviešu dziesmu "Miljons sārtu rožu".

Dejotāji "Jinjo Crew" ir pasaulē slavena breika deju grupa, kura ir uzvarējusi visās galvenajās breika deju sacensībās, kā arī uzvarēja B-boy deju cīņās, kuras norisinājās 2021. gadā Parīzē.

Korejiešu tradicionālās mūzikas un B-boy grupas kopīgais noslēguma priekšnesums tiek īpaši novērtēts kā iespēja latviešiem tiešā veidā izjust Korejas vilni (Hallyu Wave, arī Korean Wave - Dienvidkorejas kultūras popularitātes pieaugums pasaulē).

Vienlaikus ar koncertu VEF Kultūras pils vestibilā norisinājās Korejas iepazīšanas pasākums "Sajūti Īsto Koreju", kuru atbalstīja Korejas Republikas Ārlietu ministrija.

Dažādas aktivitātes, kā piemēram, Korejas tūrisma foto izstāde, korejiešu tradicionālo spēļu pieredze (spēles no seriāla "Squid Game"), fotosesija ar korejiešu tradicionālajiem tērpiem, un korejiešu saldumu nogaršošana daudzos apmeklētājos radīja interesi par Koreju.

Sadarbībā ar Latvijas Katoļu baznīcu uz pasākumu bija ieradušies aptuveni 50 ukraiņu bēgļi un brīvprātīgie.

Paredzēts, ka šis kultūras pasākums veicinās abu valstu savstarpējo saprašanos un divpusējo attiecību veiksmīgu attīstību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu