Roboti, mēģinājumi iznīcināt cilvēci un pasaules transformācijas - pie skatītājiem atgriežas "Mežonīgo Rietumu pasaule"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Roboti, mēģinājumi iznīcināt cilvēci un pasaules transformācijas - HBO fantastikas seriāls “Mežonīgo Rietumu pasaule” ("Westworld") atgriežas pie skatītājiem ar ceturto sezonu, un no 27. jūnija tas būs skatāms LMT Viedtelevīzijā. Kopš 2016. gada vasaras, kad uz ekrāniem nonāca seriāla pirmā sezona, tas saņēmis virkni prestižu apbalvojumu, tostarp septiņas “Emmy” balvas. Arī pie ceturtās sezonas savu roku pielicis slavenais režisors Džonatans Nolans (Jonathan Nolan), kurš sarakstījis pēdējās epizodes scenāriju.

Seriāls “Mežonīgo Rietumu pasaule” ir tapis, iedvesmojoties no Maikla Kričtona (Michael Critchon) 1973. gada filmas ar tādu pašu nosaukumu. M. Kričtons 20. gs. septiņdesmitajos gados radīja veselu zinātniskās fantāzijas impēriju kā rakstnieks un filmu režisors, pēc viņa grāmatām tapusi virkne filmu, to skaitā slavenā “Juras laikmeta parks” (Jurassic Park) franšīze.

Seriāla darbība norisinās fantastiskā izklaides parkā, kur galvenais atrakciju elements ir roboti – androīdi jeb “saimnieki”, kam nākas izpildīt visu parka apmeklētāju vēlmes, no pavisam naivām līdz neslēpti cietsirdīgām.

Parka veidotāju un robotu mijiedarbība noved pie mākslīgā intelekta attīstības, un pirmās trīs sezonas paver biedējošu vīziju par robotikas attīstību un ietekmi uz cilvēku veidoto pasauli. Tomēr katra seriāla sezona piedāvā savu mistēriju, un arī ceturtā sezona nebūs izņēmums. Lai arī iepriekšējās sezonās gājuši bojā virkne galveno varoņu, daļa no viņiem atgriežas – kā pavisam jauni tēli jau pazīstamajos veidolos. HBO izplatītais treileris ļauj spriest, ka joprojām vienā no galvenajām lomām būs daudzšķautņainā aktrise, Kannu festivāla laureāte Evana Reičela Vuda (Evan Rachel Wood), četriem “Oskariem” nominētais Eds Hariss (Ed Harriss), "Emmy" un "Golden Globe" laureāts Džefrijs Raits (Jeffrey Wright) un citi iemīļoti aktieri.

Video: Seriāla “Mežonīgo Rietumu pasaule” kaceklis

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu