Pirmais "Positivus" Rīgā, koncerts uz ūdens vai brīvdabas kino! Pasākumu ceļvedis nedēļai

Ilustratīvs attēls. Foto: Master1305/Shutterstock
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Vasara ir uzņēmusi apgriezienus un lido vēja spārniem - tūdaļ jau vasaras pilnbrieds klāt! Palīdzēsim noķert to aiz astes ar kultūras, izklaides un atpūtas pasākumu ceļvedi visām gaumēm nākamajai nedēļai.

11. jūlijs

Reti kuram pirmdiena ir pati mīļākā nedēļas diena, bet tas nenozīmē, ka šo stigmu viens un divi nevar aizgaiņāt ar kādu gardu šokolādes gabaliņu vai pat tāfelīti, jo pirmdien, 11. jūlijā, tiek atzīmēta Starptautiskā šokolādes diena!

"Laima" šokolādes muzejs.
"Laima" šokolādes muzejs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Par godu saldākajai dienā gadā "Laimas" šokolādes muzejs ir sagādājis pasākumu programmu saldumu mīļiem:

Katru stundu, sākot no plkst. 12 līdz plkst. 16, bezmaksas ekskursija gida pavadībā "Laimas" šokolādes muzejā. Gan lieli, gan mazi kārumnieki varēs izzināt aizraujošo šokolādes tapšanas stāstu un rast atbildes uz visiem sev interesējošajiem jautājumiem.

Turpinot svinības, jau no 19.30 muzejs viesus gaidīs Miera ielas pagalmā uz brīvdabas kino vakaru, lai kopā skatītos uz patiesiem notikumiem balstīto piedzīvojumu filmu visu laiku bērniem, Latvijā tapušo režisores Madaras Dišleres kinofilmu "Paradīze’ 89". Filmas sākums 20.

Apmeklētājus priecēs arī karuselis bērniem, foto stends, šokolādes popkorns, kā arī īpaši piedāvājumi Laimas saldumu veikalā Miera ielā 22.

12. jūlijs

Rīgas Mazākā galerija atsāk izstāžu programmu!

No šī gada 12. jūlija līdz 9. septembrim Rīgas Mazākajā galerijā norisināsies modes un mākslas dueta MAREUNROL'S personālizstāde “DREAMTIME”, kas vairākos slāņos aktualizē sapņošanas, aizsardzības un kopēšanas tēmu.

12. jūlijā norisināsies izstādes atklāšanas pasākums:

  • no plkst. 19 K. K. fon Stricka villas dārzā funk & disco ritmus nodrošinās Nick Ustinov Jr. un Jazzy Marky,
  • Plkst. 20 MAREUNROL'S izstādes "DREAMTIME" atklāšana.
Tallinas ielas kvartāls.
Tallinas ielas kvartāls. Foto: publicitātes

Tallinas ielas kvartāls uzsāk kino vakaru ciklu "2 Annas Tallinas ielas kvartālā. Kino vakari"!

Otrdienas vakarā kino vakari tiek aizsākti ar īsfilmu izlasi "UZMANĪBAS CENTRĀ UKRAINA".

12. jūlijā skatāmā filmu izlase veidota Kijivas Starptautiskā īsfilmu festivāla kategorijas "UZMANĪBAS CENTRĀ UKRAINA" ietvaros. Festivāla programmas kuratori Olga Gusjatinska un Saša Prokopenkosaka par filmu izlasi saka: "Saskati Ukrainu. Sajūti Ukrainu. Sadzirdi Ukrainas unikālās balsis dažādās formās un žanros: dokumentālajā kino un spēlfilmā, animācijā, komēdijā un drāmā.

Programma “UZMANĪBAS CENTRĀ UKRAINA” piedāvā Ukrainas īsfilmu scēnas pārskatu un sniedz kontekstu, kādā skatīt pēdējo astoņu gadu notikumus un Krievijas iebrukumu Ukrainā."

Ieeja bez maksas.

13. jūlijs

Izzinošs un gastronomisks piedzīvojums ar "Zaļgalvi" Viesturdārzā!

"Zaļgalvja" ekskursijā par Rīgas parku un dārzu vēsturi, caur stāstiem sniedzot ieskatu vizionāra Georga Kūfalta dzīvē, vedīs režisore Krista Burāne, savukārt dabas norišu mērogu ieraudzīt palīdzēs rakstnieks un "Zaļgalvja" vadītājs Rvīns Varde.

Ekskursijas noslēgumā – veģetārās un bezatkritumu virtuves praktizētājas Ditas Lases gatavots mielasts.

Pasākuma programma:

  • 18.30 – 19.00 Satikšanās un Kristas Burānes vadītā pastaiga;
  • 19.00–19.30 Rvīna Vardes lekcija;
  • 19.30–20.30 Pikniks ar Ditu Lasi un sarunas.

Šajā jūlija trešdienā K. K. fon Stricka villā mūzikas žanri sajauksies, uzstājoties tumšā folkroka un kantrī grupai "JUUK" un jautrajiem, elegantajiem progresīvā roka izpildītājiem "Aston Kais"!

Plkst. 19.30 – "ASTON KAIS"

Ansamblis "Aston Kais" iepriekš bija pazīstami ar nosaukumu "Harijs". Nepieciešamība mainīt nosaukumu radās jaunā grupas skanējuma dēļ, kas ir kļuvis mazāk naivs, bet smagāks un daudz progresīvāks.

Jauniešu ansamblis sastāv no sešiem liepājniekiem un diviem balveniešiem.

Plkst. 21 - "JUUK"

Grupa izpilda gan pašu rakstīto mūziku, gan citu autoru dziesmas savā manierē, kas galvenokārt nāk no andergraunda un folkmūzikas scēnas. Šobrīd "JUUK" strādā pie trešā studijas albuma. Albums jau ir sarakstīts, atliek tikai noaranžēt un ierakstīt. Tas varētu notikt jau šajā rudenī/ziemā.

Grupā spēlē: Oskars Jansons, Edgars Šubrovskis, Sniedze Prauliņa, Rasa Pole un Kalvis Sležis.

Koncerts norisināsies villas dārzā uz brīvdabas skatuves.

Sākums 19.30 (Ieeja no 18), biļetes pieejamas tiešsaistes biļešu pārdošanas vietnē "Bezrindas".

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA/LETA

Tuvojoties 14. Saeimas vēlēšanām, jauniešu balsis kļūst aizvien svarīgākas, toties reti kurš jaunietis izprot, ko partijas reprezentē.

Eiropas Savienības māja aicina ikvienu interesentu uz izglītojošu pasākumu, kurā varēs iepazīt politiskās partijas Latvijā - to "ideoloģijas" un "vērtības". Būs arī iespēja uzdot jautājumus jauniešu pārstāvjiem no dažādām partijām!

Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, no plkst. 13 līdz 16.

Lai pieteiktos jāaizpilda anketa.

Taču, ja gribas vienkārši "atslēgties" un atjaunot spēkus atlikušajai darba nedēļai - visi laipni aicināti pievienoties vasaras Saulrieta pastaigām katru otro trešdienu, tostarp 13. jūlijā!

"Maršruts ies gar Juglas kanālu, līdz vecajam Juglas dzelzceļa tiltam, tad līdz Bābelītes ezeram, kur gribētāji varēs nopeldēties, tad no Bābelītes ezera iesim uz Ķīšezeru un iespējami tuvu Ķīšezera krastam virzīsimies uz Mežaparku. Arī Ķīšezerā būs iespēja nopeldēties. Pie abiem ezeriem taisīsim aptuveni 15 minūšu pauzes. Pārsvarā iesim pa meža takām un ceļiem," norāda organizatori "Soli pa solim".

  • Distance: ~15km
  • Plānotais iešanas ātrums: 4-5 km/st
  • Plānotais iešanas ilgums: 4 stundas
  • Vecuma ierobežojums: no 9 gadu vecuma
  • Dalības maksa: 5 eiro
  • Maršruts nav apļveida!

Pārgājiena sākums, tikšanās vieta 1. tramvaja galapunktā Juglā pie puķu tirdziņa/stenda.

14. jūlijs

Mākslas centrā "Noass" turpinās pasākumu sērija "Noskaņas". Šoreiz tur būs klausāms kādreizējās smagās mūzikas grupas "Ocularis Infernum" un grupas "Eschatos" vokālistes Kristiānas Kārkliņas soloprojekts "Pamirt", kas nule ir apaudzis ar kolēģiem - Edgaru Gultnieku (ģitāra, bass) un Edvardu Percevu (bungas).

Šajā reizē "Pamirt" uzstāsies kā kvintets kopā ar dzīvā sastāva kolēģiem Dāvi Burmeisteru un Jāni Emīlu.

Pasākums sākās plkst. 20, ieeja bez maksas.

"Very Cool People".
"Very Cool People". Foto: publicitātes

Rīgas centrā, Vērmanes dārzā uzstāsies grupa "Very Cool People" ar savu jauno koncertprogrammu "Very Cool Summer", kas pirmo reizi izskanējusi 30. jūnijā festivālā "Rīgas Ritmi".

Grupas sastāvā koncertā piedalīsies:

  • Dziedātāja Paula Saija;
  • Trompetists un bekvokālists Oskars Ozoliņš;
  • Tenorsaksofonists un bekvokālists Māris Jēkabsons;
  • Tromboniste un bekvokāliste Laura Rozenberga;
  • Baritonsaksofonists un bekvokālists Kristaps Lubovs;
  • Ģitārists Elvijs Grafcovs;
  • Taustiņinstrumentālisti Māris Vitkus un Andris Kauliņš;
  • Basists Jānis Olekšs;
  • Bundzinieks Andris Buiķis;
  • Bekvokāliste Kitija Blūma.

Ieeja koncertā bez maksas.

Foto: "Very Cool People" saullēkta koncertā Mārupē

Ja koncerti šai ceturtdienai nav plānoti, Vecāķu pludmales kafejnīca "Miers" kā katru ceturtdienu aicina atpūsties gribētājus uz brīvdabas kino vakaru!

15. jūlijs

Pēc divu gadu pārtraukuma visus mūzikas mīļotājus priecēs “Positivus” festivāls, kas šogad no 15. līdz 16. jūlijam pirmo reizi vēsturē nenorisināsies ierastajā lokācijā Salacgrīvā, bet gan Rīgā – Lucavsalā.

Biļetes un festivāla programmu meklē festivāla oficiālajā mājaslapā.

Foto: 2019. gada "Positivus"

Ja tomēr ir vēlme izrauties no Rīgas, pilsētas viesus mīļi gaidīs Cēsīs - no 15. jūlija līdz 17. jūlijam, Cēsis svinēs savus gada lielākos svētkus – "Cēsis 816".

Visā pilsētā norisināsies plaša pasākumu programma visām gaumēm. Taču kā īpašs svētku notikums divu dienu garumā tiek izcelts "Cēsu eksperimentālais kvartāls 2022", kas notiks radošajā un digitālajā kvartālā “Rainis”.

Kā stāsta šīs zonas organizatori “Making Magic”: "Arī ierastais mēdz pārsteigt, ja uz to paraugās citādi. Redzi Cēsis citām acīm, sadzirdi mūsu stāstus, izgaršo mūsu garšas, ļaujies mūzikai un kustībai”. Kvartālā kopā savīsies dažādas mākslas izpausmes formas un tehnoloģijas. Tās jaunā veidā stāstīs mūsu stāstus – par Cēsīm, cēsniekiem, mūsu vietām un lietām, radītājiem un darītājiem. Īpaši stāsti īpašā vietā – rodot ikvienam iespēju ielūkoties vēl neredzētajā."

Foto: 811. Cēsu jubileja

Taču tepat Rīgā, pirmajā no Viesturdārza "Rīta koncertiem" apkaimes iedzīvotājiem, viesiem un jebkuram interesentam tiek piedāvāts dienu uzsākt ar Anša Bētiņa un Artūra Čukura vokālā dueta koncertu – programmā uzsvars uz ukraiņu tautasdziesmām un garīgajiem dziedājumiem, kas lielākoties balstīti mutvārdu tradīcijās un melodijās, kurām nav atrodami konkrēti autori un komponisti.

Pasākumā ieeja bez maksas.

"Latvian Voices"
"Latvian Voices" Foto: publicitātes

Tāpat piektdien Raiņa sētā, Jūrmalā, viesosies "Latvian voices" ar koncertprogrammu "Atzīšanās".

Tā ir programma, kurā katrs grupas dalībnieks ir iesaistījies dziesmu radīšanā 2020. un 2021. gadā, mājsēdes laikā. Dziesmas veidotas a cappella jeb tikai un vienīgi cilvēka balsij, kā vienīgajam grupas instrumentam.

Koncerta sākums plkst 20, ieeja no plkst. 19. Biļetes iespējams iegādāties Raiņa sētas mājaslapā.

16. jūlijs

"Melo-M"
"Melo-M" Foto: publicitātes

Ja neesi "Positivus" vai Cēsīs, tad liec aiz auss, ka koncertā Mežaparka Lielajā estrādē pie klausītājiem atgriezīsies “Melo-M Mega orķestris”, piedāvājot vērienīgu čellu orķestra skanējumu un muzikāli krāsainu koncertprogrammu.

“Melo-M Mega orķestris” ir vērienīgs un savdabīgs projekts, kas pēc “Melo-M” mūziķa Kārļa Auzāna iniciatīvas aizsākās 2015. gadā, vienkopus sapulcējot vairāk nekā 50 dažādu paaudžu Latvijas čellistus.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetveikalā.

Ja šajā sestdienā ir luste pamēģināt kaut ko jaunu un izpausties, “Strops” aicina uz radošu sestdienu, kurā gan profesionāļi, gan iesācēji jebkurā vecumā varēs apgūt filcēšanu un vingrināties plenēra glezniecībā pie talantīgām un radošām meistarēm.

Darbnīcas vada Dzintra Romanovska un Lāsma Lancmane.

Ieeja bez maksas.

17. jūlijs

Jau otro reizi dizaina un vintāžas tirgus "TURBO fashion" norisināsies atjaunotajā Āgenskalna tirgus paviljonā! Aicināti piedalīties visi, kas vēlas piešķirt otru dzīvi savam apģērbam un aksesuāriem un nodot tos tālāk citiem, kā arī dizaineri un senlietu kolekcionāri.

Vēsturiskā paviljona 2. stāvā sajauksies visdažādākie apģērbi, aksesuāri un rotas. Varēs sastapt zīmolu kleitas no pārstrādāta zīda, apdrukātus kreklus, ar roku apgleznotas vintage drēbes un jauniešu streetwear apģērbu. Fotogrāfs Eduards, kurš tirgo senus fotoaparātus, pastāstīs, kādu kameru vislabāk izvēlēties un dalīsies savā pieredzē un padomos.

Turpat darbosies arī kafejnīcas un bāri, kas pacienās ar pusdienām un uztaisīs īpašu kokteili. Savukārt 1. stāvā norisināsies ikdienas tirgus.

Ieeja bez maksas.

Piesaki dalību TURBO fashion tirgū, rakstot uz tirgus@kalnciemakvartals.lv vai zvanot uz 26255148!

Foto: Rosība atjaunotajā Āgenskalna tirgus paviljonā

Par tradīciju Jūrmalas festivālā kļuvis pasaulslavenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas saullēkta koncerts jūras krastā. Neparastais notikums jau vairākus gadus Dzintaru pludmalē pulcējis simtiem klausītāju un sarūpējis neizmirstamu mūzikas klausīšanās pieredzi, dabas skaņām saplūstot ar karaliskajām ērģeļu stabulēm un Ivetas Apkalnas brīnišķīgo ērģeļspēli.

Koncerts sāksies pirms saullēkta, sasniedzot kulmināciju saulei lecot. Pasākumu iespējams baudīt arī uz ūdens, ierodoties ar laivu.

Ieeja koncertā bez maksas.

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca-Cola".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu