Rīkotāji, mērs un policija informē par festivāla "Positivus" norisi Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Trešdien, 13. jūlijā, plkst. 11 Rātsnamā notika klātienes preses konference, kurā informēja par Baltijā lielākā populārās mūzikas un mākslas festivāla “Positivus” norisi galvaspilsētā.

Preses konferencē piedalījās festivāla “Positivus” rīkotājs Ģirts Majors, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kontroles un pasākumu koordinācijas nodaļas priekšnieks Jānis Griķis un Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs.

Šodien preses konferencē "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors norādīja, ka Lucavsalā, kur notiks festivāls, nebūs paredzēta piebraukšana ar personisko autotransportu. Ērtākā nokļūšana festivālā būšot daļēji ar sabiedrisko transportu un kājām.

Ar sabiedrisko transportu cilvēki aicināti piebraukt līdz festivālam tuvākajām sabiedriskā transporta pieturām un tad uz Lucavsalu doties kājām.

Vēl viena iespēja ir braukt uz festivālu ar velosipēdu vai skrejriteni.

Pie galvenās ieejas festivālā būšot izveidots mobilitātes punkts, kurā varēs atstāt savu braucamrīku un doties apmeklēt koncertus.

Savukārt pēc koncertiem, "Rīgas satiksme" nodrošināšot papildu reisus no Lucavsalas pieturas.

"Positivus" Rīgā nebūs diennakts festivāls

 Festivāla "Positivus" koncerti nav paredzēti visu diennakti, un plānots, ka tie beigsies ap plkst.1 naktī, trešdien preses konferencē skaidroja pasākuma rīkotājs Ģirts Majors.

Apmeklētāji pasākuma vietā tiks gaidīti katru dienu no plkst.12. Koncertu sākums plānots ap plkst.14, bet uz lielās skatuves - no plkst.17.

Galvenie koncerti naktī noslēgsies ap plkst.1. Līdz ar to trokšņi no Lucavsalas pēc plkst.1 naktī vairs nebūšot dzirdami, bet lielākā daļa apmeklētāju, visticamāk, pārcelsies uz Vecrīgu.

Kā skaidroja gan Valsts, gan Pašvaldības policijas pārstāvji, tiesībsargājošās iestādes esot gatavas nodrošināt kārtību pilsētā, arī lielākai cilvēku plūsmai pārvietojoties uz centru.

Majors piebilda, ka atšķirībā no iepriekšējiem festivāliem, šis "Positivus" atšķirsies ar to, ka apmeklētāji, lielākoties apmetīsies viesnīcās Rīgā, nevis teltīs blakus pasākuma norises vietai.

Telšu pilsētiņa Lucavsalā tomēr būšot, bet tā paredzēta salīdzinoši maza, un tajā apmetīsies aptuveni 2000 cilvēku.

Kopumā plānots, ka katru dienu festivālu apmeklēs ap 20 000 cilvēku.

Ņemot vērā, ka Lucavsalā bijuši koncerti ar 40 000 apmeklētāju, organizatori ir pārliecināti, ka šāds cilvēku daudzums neradīs būtiskus sastrēgumus un problēmas.

Arī no drošības viedokļa Lucavsala ir piemērota šādam pasākumam, un ir plānotas nepieciešamās evakuācijas izejas, pa kurām, nepieciešamības gadījumā, apmeklētāji var pamest festivāla norises vietu.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kontroles un pasākumu koordinācijas nodaļas priekšnieks Jānis Griķis, nepieciešamības gadījumā Lucavsalai var piekļūt gan glābēji, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības transports.

Policisti uzraudzīšot situāciju arī uz ūdens. Kā norādīja Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs, gan Valsts policijas, gan Pašvaldības policijas pārstāvji uzmanīs gan krasta līniju, lai nodrošinātos pret peldētgribētājiem, gan arī kontrolēs kuģošanas līdzekļu pārvietošanos.

Aronovs piebilda, ka festivāla norises vietā Daugavas akvatorija netiks slēgta, bet tiks uzraudzīts, lai kuģošanas līdzekļi pārvietojas atbilstoši noteikumiem.

Festivāla "Positivus" kopējais budžets ir divi miljoni eiro

Populārās mūzikas festivāla "Positivus" kopējais budžets ir divi miljoni eiro, šodien preses konferencē atklāja tā rīkotājs Ģirts Majors.

Viņš atzina, ka vairāk nekā miljons eiro ir paredzēts mākslinieku honorāriem. Savukārt Rīgas domes piešķirtais finansējums - 200 000 eiro - nesedzot pat otra dārgākā festivāla mūziķa honorāru.

Majors piebilda, ka šī gada festivāla budžets ir lielākais pasākuma vēsturē.

Tomēr festivāla rīkošana esot bijusi arī izaicinājumiem bagāta, jo Covid-19 pandēmija atstājusi nopietnas pēdas šādu pasākumu rīkošanā. Izaicinājumi un pārsteigumi esot sagaidāmi katru dienu. Kā sacīja Majors, šogad svarīgākais festivāla uzdevums esot parādīt, ka arī šādos apstākļos ir iespējams sarīkot tik lielu pasākumu.

Neskatoties uz sarežģījumiem, šogad esot visiespaidīgākā un dārgākā festivāla programma tā norises vēsturē, kas piesaistīs jaunu auditoriju un cilvēkus no ārzemēm, piebilda Majors.

Viņš informēja, ka pasākumu plāno apmeklēt lielākais skaits ārzemju žurnālistu. Mainīšoties arī apmeklētāju sastāvs - kādreiz visvairāk ārzemnieku festivālā bija no Igaunijas, bet tagad tiek prognozēts, ka lielākais ārzemju apmeklētāju skaits būs no Lietuvas.

Kā preses konferencē atzina Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), ir divu dažādu veidu pasākumi: vieniem rīkotāji stāv rindā pēc pašvaldības atbalsta, bet uz otra veida pasākumiem stāv rindā pašvaldības, kuras vēlas tos uzņemt.

Līdz ar to arī nākotnē "Positivus" varot rēķināties ar Rīgas atbalstu.

Viņš norādīja, ka šis festivāls varētu kļūt pa neatņemamu Rīgas sastāvdaļu arī turpmāk, un pauda cerību, ka tas vairos Rīgas popularitāti un ļaus atgūt Covid-19 pandēmijas laikā zaudētos tūristus.

Staķis uzsvēra, ka pašvaldības nākamā gada budžetā tiks paredzēti līdzekļi šāda veida pasākumiem, piemēram, Pasaules čempionātam hokejā, Dziesmu un deju svētkiem, Pasaules čempionātam skriešanā un festivālam "Positivus 2023".

Foto: Atceroties "Positivus" 2019

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu