Foto ⟩ Kā noritēja mēģinājums lieluzvedumam "Dziesma dejo. Deja skan"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Šā gada 5. un 6. augustā Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies vērienīgs notikums, kur savienosies divas tradīcijas – dziesma un deja. Koncertuzvedumā "Dziesma dejo. Deja skan" pulcēsies vairāk nekā 6000 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm.

Ieskaties mēģinājuma norisē Olimpiskajā centrā Rīgā!

Dalībnieki demonstrēs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli šim notikumam veidotu jaunradi, kurai muzikālās daļas autors ir vairākkārtējs "Grammy" balvas nominants Uģis Prauliņš un horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Koncertuzveduma nosaukums ir arī formas apzīmējums, jo dejotāji dejos un dziedās un arī koristi dejos un dziedās.

Repertuārs sastāv no labi zināmiem koru un deju pasaules numuriem, kā arī jaunrades, tādēļ komponists un muzikālās daļas vadītājs Uģis Prauliņš ir izveidojis vienotu skaņas dizainu visam koncertuzvedumam.

Mežaparka Lielajā estrādē to izpildīs 14 mūziķu sastāvs, 63 kori un 105 deju kolektīvi no visas Latvijas, kā arī 10 ārzemju koru un deju kolektīvi.

Tas paredz, ka arī koris pārvietosies vienā laukumā ar dejotājiem. Skatītāji šoreiz sēdēs atjaunotās Mežaparka Lielās estrādes korim paredzētās vietās un dalībnieki dejos laukumā, kur parasti atrodas skatītāju soli. Lai skatītājiem nodotu emocionālo vēstījumu, viss uzvedums būs dzīvajā izpildījumā.

Horeogrāfs un mākslinieciskās daļas vadītājs Agris Daņiļevičs saka:

“Tikko četru dienu nometnē ar dziedātājiem un dejotājiem izdarījām visu to, kas jādara, lai mēs ar pārliecību varētu doties uz Mežaparku.

Jāatzīst, ka šis bija patiesības brīdis, kad vairāku mēnešu, pat gadu darbs, kas tika pavadīts "zoomos" un teorijās, pārvērtās realitātē.

Neliegšu, ka satraukums bija liels tieši par to, vai izdosies panākt, ka koristi dejo un dzied un pārvietojas vienā laukumā ar dejotājiem. Tagad varu apgalvot, ka koristi ne tikai skaisti dzied, bet arī māk dejot. Ar nepacietību gaidu, kad šis pārsteigums nonāks līdz skatītājiem!”

Ieskaties uzveduma mēģinājuma aizkulisēs Olimpiskajā centrā Rīgā!

Koncertuzvedums notiks 5. un 6. augustā Mežaparka Lielajā estrādē.

Biļetes uz koncertuzvedumu pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv .

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu