Loboda Rīgā un Vinila diena Cēsīs: pasākumu ceļvedis nedēļai

Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Ķer vasaru aiz astes un izbaudi kādu no šīs nedēļas plašā pasākumu klāsta. Lūk, pasākumu ceļvedis visām gaumēm šai gaidāmajai nedēļai!

8. augusts

Kurš gan teicis, ka koncertiem jānotiek tikai vakarā? Sāc darba nedēļu ar jau trešo rīta koncertu Viesturdārzā, kur uzstāsies Mikus Solovejs un Staņislavs Judins.

Staņislavs Judins ir džeza kontrabasists un komponists, kurš piedalījies visdažādāko žanru mūzikas projektos. Šobrīd spilgtākais viņa darbs ir kritiķu un klausītāju novērtētais ieraksts “Op.2”, kurā apvienojas brīvā improvizācija ar autentisku tautas mūziku. Savukārt Mikus Solovejs ir saksofonists, kurš darbojas vairākos mūziķu sastāvos. Galvenokārt muzicē ambientā džeza un postroka žanrā.

Sākums plkst. 8:00, ieeja koncertā bez maksas.

Savukārt 8. augusta vakarā Kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos krievu režisora Romāna Kačanova filma "Rītausmas maršs", pēc kuras veidošanas kinorežisors pameta Krieviju. Ieeja no plkst. 18:00.

9. augusts

Sporta un aktīva dzīvesveida piekritējiem būs jauna vieta, kur nodoties aktivitātēm! 9. augustā Valdlaučos, Daugavas krastā notiks Baltijā lielākā privātā futbola sporta kompleksa "LNK Sporta Parks" svinīgā atklāšana

10. augusts

10. augusta vakarā K.K.fon Stricka villas dārzā uzstāsies alternatīvā grupa “Nikto”.

Grupa izpilda savu mūziku, kurā sajaukušās pagājušā gadsimta krievu liriskās tradīcijas ar Ņujorkas “nowave”, avangarda džezu un dūmmetālu. Grupas nosaukums ir “никто”, latviski – “neviens”. Nosaukumam grupas līderis Aleksandrs iedvesmojies no sapņa, kurā tēvs jautājis, par ko viņš vēlas kļūt, uz ko atbildējis: “Par neko.”

Koncerta sākums plkst. 19:30, ieeja no 18:00.

11. augusts

11. augustā gaidāmi divi iespaidīgi koncerti, katrs savai gaumei. Uz Vērmanes dārza estrādes uzstāsies latviešu estrādes leģenda, grupa “Eolika” ar sava repertuāra populārākajām dziesmām. Muzikālā apvienība tika izveidota 60. gadu beigās, taču plašāku atpazīstamību guva 80. gados, kad izveidojās tās šī brīža kvartets - Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Viktors Zemgals un Dainis Dobelnieks.

Ieeja bez maksas, koncerta sākums 20:00. 

Foto: "Eolika" ar koncertu Saulkrastos ieskandina savu 40 gadu jubilejas turneju

Savukārt Andrejsalā ar savu vienīgo koncertu uzstāsies MESA. “Esmu patīkami saviļņots par gaidāmo MESA koncertu! Šis būs mūsu vienīgais šī gada koncerts, kas reizē būs arī MESA pirmais solokoncerts zem klajas debess,” tā par gaidāmo pasākumu saka Gatis Irbe.

Koncertā skanēs labākās MESA dziesmas, kā arī ir gaidāmi jaunu singlu pirmatskaņojumi.

Ieeja no plkst. 19:00.

12. augusts

12. augusta vakarā baudi multimediālu pastaigu “Nakts parkā”. Parki dienas laikā ir dzīvības pilni – cilvēki tur sauļojas, vadā suņus, skrien, fotografējas pie apstādījumiem un dejo stepu. Bet kas parkos notiek naktīs? "Nakts parkā " būs interaktīva skaņas un gaismas pieredze Arkādijas parkā, kas atklāj Rīgas parku nakts dzīves dažādību. Pastaiga apmeklētājiem būs pieejama vakara krēslas un nakts tumšajās stundās 12. un 13. augustā no plkst. 20.00 līdz plkst. 3.00 rītā.

13. augusts

Brīvdienās, protams, pasākumu programma ir plašāka.

Galvaspilsētā norisināsies ikgadējais starptautiskais seno spēkratu salidojums Rīga Retro, šoreiz par godu Latvijas Antīko automobiļu kluba 50 gadu jubilejai. Kā ierasts, pasākums sāksies pie Rīgas Motormuzeja, bet noslēgsies skaistajā Kokmuižas kompleksā, Kocēnos. Svinīgajā pasākuma sadaļā apbalvos ne tikai elegantākās ekipāžas un skaistākos auto, bet arī sveiks kluba goda biedrus. 

Fotostāsts: Rīga Retro 2016

Savukārt Čiekurkalnā ikviens tiek aicināts piedalīties apkaimes svētkos. Plkst. 11:00 norisināsies ekskursija pa apkaimi. 13:00 paredzēta svētku atklāšana ar Marlēnas un Arvīda Keiņu bērnu dziesmu oriģinālprogrammu "Saulē rotaļājoties", Rīgas Cirka skolas žongliera priekšnesumu un Burbuļu radošā darbnīcu. Visas dienas garumā darbosies radošās darbnīcas, kā arī baudāmi koncerti. Savukārt no 19:00 līdz 21:00 gaidāma Čiekurkalna zaļumballe ar DJ Tomu Grēviņu. 

Ja galvaspilsētas kņada ir par skaļu, tad 13. augustā Cēsīs mākslas telpā "MALA" notiks jau otrais “Latvijas Vinila dienas” pasākums.

Jau no paša rīta ikviens ir aicināts uz vinila plašu tirdziņu. Dienas gaitā darbosies īpašs improvizēts “vinila radio”, kur DJ Mareks Ameriks tiksies ar dažādiem viesiem un, atskaņojot plates, kopā dalīsies ar stāstiem par mūziku un vinila plašu kultūru, bet vakarā notiks īpašs Eduarda Švāna DJ stendaps “Līdz kam var novest plates” un vinila DJ sets pirms Vinila dienu noslēdzošajiem Keitijas Bārbales un Jura Simanoviča koncertiem, kas notiek sadarbībā ar festivālu "Kartupeļpalma".

Savukārt Ventspilī, Reņķa dārzā gaidāma grupas "Prāta vētra" uzstāšanās koncerttūres "Gads bez kalendāra" ietvaros. 

Foto: grupas "Prāta Vētra" kontertturnejas "Gads bez kalendāra" atklāšanas koncerts Jelgavā

14. augusts

14. augusta vakarā Andrejsalā, uz "Wondersala" skatuves kāps populārā ukraiņu dziedātāja Svetlana Loboda, kura pēc kara sākšanās dzimtenē ir pārcēlusies uz dzīvi Rīgā un nu ir gatava koncertēt galvaspilsētas publikai un viesiem.

Koncerta sākums 20:00, ieeja no 18:00. Ukrainas pilsoņiem koncerta apmeklējums ar 50% atlaidi, iegādājoties biļetes koncerta dienā pie ieejas - uzrādot Ukrainas pilsonību apliecinošu dokumentu.

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca-Cola".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu