Rīgas svētki un "Prāta vētras" noslēguma koncerts! Pasākumu ceļvedis nedēļai

Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Vasara iesoļo finiša taisnē, taču priekšā vēl ir daudz skaistu notikumu, kurus vērts piedzīvot pašam! Lūk, pasākumu ceļvedis šai nedēļai!

15. augusts

15. augustā Jaunais Rīgas teātris rīko 2022./2023. gada teātra sezonai veltīto preses konferenci, kurā piedalās JRT valdes locekle Gundega Palma un JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Arī mēs sekosim līdzi jaunumiem, par ko informēsim jūs, lasītāji!

16. augusts

16. augustā, "MDarbnīcā" Rīgā, plkst. 19:00 grupa "The Coco'nuts" prezentēs jaunās dziesmas "Mūsu zeme" videoklipu, kā arī tiks atklāta Montas Kurmes un grupas "TheCoco'nuts" izstāde.

Tajā varēs aplūkot daļu no videoklipā izmantotajām fotogrāfijām un iepazīties ar tā tapšanas procesu. Vakara gaitā tiks pastāstīts par videoklipu un dziesmu, kā arī grupas "The Coco'nuts" dalībnieki akustiski izpildīs dažus savus skaņdarbus.

Foto: "The Coco'nuts" atver jaunu albumu "No Other Way Out"

Mūzikas videoklips tika veidots, izmantojot cianotipijas tehniku, gaismojot video kadrus saules gaismā. Cianotipijas process ir gana vienkāršs, bet uztaisīt no tā video ir pietiekami sarežģīts un ļoti laikietilpīgs process. Attēli izgājuši cauri sešiem posmiem, lai, saliekot tos vienu aiz otra, tie taptu par video - uzņemšana, pārtapšana par negatīviem, gaismošana, mazgāšana, skenēšana un griešana. Kopā ir tikušas izgaismotas 3097 fotogrāfijas. Process ir daļēji analogs un daļēji digitāls. Mūzikas videoklipa autore ir fotogrāfe un grupas dalībniece, "The Coco'nuts" vokāliste Monta Kurme.

17. augusts

17. augustā grupa “The Sound Poets” pēc vērienīgi aizvadītiem lielkoncertiem Liepājā un Siguldā turpina aktīvu koncertdarbību vasarā, un viena no pieturas vietām būs arī fon Stricka villas mājīgā skatuve un pagalms. Koncertā grupa izpildīs mūziku no jaunā albuma, kā arī jau labi pazīstamās dziesmas no senākiem krājumiem.

Koncerts norisināsies villas dārzā uz brīvdabas skatuves. Sākums 19:30 (ieeja no 18:00)

Tāpat no 17. līdz 21. augustam Rīgas centrā un Āgenskalnā notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "RE RĪGA!". Programmā iekļauti gan Baltijas cirka mākslinieki, gan tālāki viesi, gan ārtelpu, gan klasiskāka formāta izrādes, gan maksas, gan bezmaksas izrādes, izrādes, ko var vērot sēžot, stāvot un pat pilsētvidē sekojot cirka māksliniekiem.

Beidzot Rīgā viesosies daudzās valstīs iemīļotie cirka mākslinieki “Be Flat” no Beļģijas, kurus Rīgā cerējām redzēt jau pirms diviem gadiem, taču pandēmijas dēļ plāni tika mainīti. Viņu parkūriskā izrāde “Follow Me” ir pārsteigusi skatītājus daudzviet pasaulē – tā ir elpu aizraujoša izrāde, kurā mākslinieki pārvietojas pa ēkām un to jumtiem, kamēr skatītāji, kā jau vēsta izrādes nosaukums, seko māksliniekiem.

18. augusts

18. augustā Vērmanes dārzā baudi pasaules skaistākās un smeldzīgākās mīlestības melodijas kopā ar dziedātāju Aiju Vītoliņu. Iegrimsim Argentīnas mežonīgajos tango plašumos un, kopā priecājoties un mazliet paskumstot, aizmirsīsimies franču skaistākajās melodijās! Aijas Vītoliņas vokālu koncertā papildinās kontrabass, klavieres, bungas, vijole un akordeons. Sākums plkst. 20:00, ieeja bez maksas.

Savukārt no 18. līdz 21. augustam Jūrmalā norisināsies starptautiskais pasaules un klasiskās mūzikas festivāls THE BEST OF “Summertime ‒ aicina Inese Galante”, kas ieņem godpilnu vietu Eiropas festivālu vidū. 

Foto: 2019. gada “Summertime – aicina Inese Galante” atklāšanas pasākums

Šogad festivāla organizētāji ir sagatavojuši īpašu programmu, kurā piedalīsies slaveni mākslinieki, pārstāvot dažādus mūzikas žanrus, ar vienu mērķi ‒ piepildīt katru dienu ar spilgtām emocijām, enerģiju un smaidu. Četras dienas Dzintaru koncertzālē skatītājus gaida daudzpusīgi deju ritmi: no aizraujošām Balkānu melodijām līdz muzikāliem humora šoviem un džezam. Festivāla ietvaros uzstāsies pasaules slavenais muzikāls humora duets “Igudesman & Joo”. Mākslinieku klipiem kopumā ir vairāk nekā 50 miljonu skatījumu, bet koncerti tiek izpārdoti visā pasaulē. Kā arī festivālā pirmo reizi Latvijā notiks pasaules mēroga šova turneja “Piaf! The Show” ‒ vairāk nekā miljons pārdotu biļešu 50 valstīs. Fonda un festivāla mūzas Ineses Galantes galvenais mērķis šai vasarai ir redzēt prieku un laimi savu mīļo skatītāju acīs.

19. augusts

No 19. līdz 20. augustam Vērmanes dārzā norisināsies šīs vasaras pēdējais Pastaigu tirgus. Būs lieliski aksesuāri, apģērbi, somas, trauki, ēdieni un dzērieni, kas priecēs acis, garšas kārpiņas un prātu! Latviešu dizaineri, mākslinieki un meistari ir parūpējušies, lai jūs Pastaigu tirgū varētu iepriecināt gan sevi, gan citus! 

Foto: Pastaigu tirgus Vērmanes dārzā 

20. augusts

Augusta priekšpēdējā nedēļā ierasti atzīmējam Rīgas svētkus. Šogad Rīgas svētku ietvaros vērts apmeklēt Rīgas 821. dzimšanas dienas pikniku. 

Doma laukumā:

  • Drosmīgo dziesmu svētki ar rīdzinieku sadziedāšanos diriģenta vadībā. Piedalīties varēs ikviens. Ja nezini dziesmu, nekas, rauj tik līdzi!
  • Balkonkoncerti ar Raimonda Paula mūziku dienas garumā. Mūzika skanēs no torņiem, skatuvēm un arī balkoniem.
  • Bērnu aktivitāšu laukums pie Doma baznīcas

Rātslaukumā: 

  • Ja dzimšanas diena tad ar tostiem! Rātslaukumā sliesies Rīgā augstākais tostu tornis, kurā kāpt varēs ikviens viesis, lai teiktu novēlējumu Rīgai dzimšanas dienā. Tostu torņa atklāšanā – tosts no Rīgas mēra Mārtiņa Staķa!
  • Koncerti no Rātsnama balkona - priekpilnā performancēs uzstāsies mūziķi, kas iedrošinās un atbalstīs drosmīgos tostu teicējus.
  • Un visiem virs galvas un tostu glāzēm – slackline mākslinieki ar gaisa virves performancēm!

Drosmes un prieka aktivitātes viscaur Vecrīgai: 

  • Pikniks, “ceļojošie koncerti”, gardākās kūkas konkurss, smieklu konkurss, dzejas lasījumi, gidu cīņas, atzīšanās mīlestībā un citas priekpilnas un pārsteidzošas norises, un, protams, svētku galdi. Cienastu nesam paši vai iegādājamies no tuvumā esošajām kafejnīcām un tirgotājiem!

Tāpat visas dienas garumā norisināsies Purvciema un Pļavnieku apkaimju svētki, kā arī Imantas apkaimes svētki. 

Mūzikas mīļi aicināti doties uz Mežaparka Lielo estrādi, kur norisināsies grupas "Prāta vētra" vasaras koncerttūres “Gads bez kalendāra” noslēguma koncerts. 

Savukārt Salaspilī, Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā norisināsies festivāls "Kartupeļpalma". Ieeja no plkst.15:00, un pirmie koncerti gaidāmi jau 15:30. 

  • 15:30 – 16:10 Kalnejas
  • 16:20 – 17:00 Nikotīņi
  • 17:10 - 17:50 ŠŅK
  • 18:10 – 18:50 DJ Krankenwagen
  • 19:00 – 19:40 Bēdu Brāļi
  • 20:00 – 21:00 Nohow
  • 21:10 – 22:10 JUUR
  • 22:20 – 23:00 Buer & Andromalius

Foto: ieskats festivāla "Kartupeļpalma" norisē

21. augusts

21. augustā Lastādijas kvartālā notiks “Atslodzes svētdiena” - tas ir laiks un vieta, kad atvilkt elpu pirms nākamās darba nedēļas un padejot pie elektroniskās mūzikas jauno mūziķu izpildījumā!

Klausāmdzeja ir Reiņa Rabenau elektroniskās mūzikas un Danas Zālītes (Mellamellene) fiksēto noskaņu, pārdomu, vērojumu un sajūtu sakausējums. Intīms un savā veidā hipnotizējošs, atmosfērisks veidojums, kas klausāms drīzāk vienatnē un koncentrētā formā, tādēļ ārpus skaņu mākoņa abu kopdarbs klausāms reti.

Rabenau un Mellamellene klausāmdzejas pieraksti radušies 2019. gadā kā mēģinājums iespējami pilnīgāk nodot klausītājam dzejas vēstījumu, neļaujot tam noslīkt klasisko dzejas lasījumu reizēm tik nogurdinošajā blīvumā. Klausāmdzeja nav eksperimentāla improvizācija vai performance, bet pārdomāts vārdu, skaņas un autora dzīvās klātbūtnes tvērums, ietilpināts elektriski-muzikālā kompozīcijā.

Bet vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” notiks festivāla “Baltijas pērle” īpašais ievadpasākums - kinorežisora Kirila Serebreņņikova tikšanās ar skatītājiem un filmas “Čaikovska sieva” pirmizrāde.

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca-Cola".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu