Pirmajā rudens mēnesī Rīgā norisināsies "Dzejas dienas". Izziņota festivāla programma

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

No 2. līdz 11. septembrim norisināsies tradicionālais festivāls “Dzejas dienas”, kas Rīgā pulcēs vairāk nekā 50 Latvijas un ārvalstu dzejniekus vairāk nekā 20 dažādās norisēs. Šī gada festivāla sauklis ir “DZEJA VIENO”.

“Dzeja vieno pāri paaudzēm un laikiem. Dzeja vieno valodā, vieno starp un pāri valodām, dodot savu balsi tiem, kurus mēs citādi nesadzirdētu. Dzeja vieno klasiķu skaistumā un jauno dzejnieku jaudā, valodas plūdu pārmērībā, trāpīgas rindas skaidrībā un atbrīvojošā muļķībā,” stāsta “Dzejas dienu” padomes loceklis, dzejnieks Edvards Kuks.

Festivāls “Dzejas dienas 2022” tiks atklāts ar lasījumiem un performanci 2. septembrī mākslas centrā “NOASS”, kas jau vairākus gadus darbojas kā festivāla vēstniecība.

Šogad festivāla programmā iekļauti gan tradicionālie pasākumi – “Ceļojums ar dzejniekiem”, kas šogad notiks Spilves apkārtnē, jauno autoru lasījumi, atdzejas lasījumi “Vijoļšķūnī”, ārzemju viesu lasījumi, tiešsaistes akcija “Dzejas rupors”, gan lasījumi neierastos formātos. No jauna atdzims pasākums “Klasiskās dzejas vakars” teātra klubā “Hamlets” 9. septembrī, bet 6. septembrī sadarbībā ar teātra festivālu “Homo Novus” norisināsies “Latvijas PEN dziedājumi”.

2021. gadā festivāls pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Esplanādē ar lasījumiem pie Raiņa pieminekļa, un šogad tie atkal norisināsies Raiņa dzimšanas dienā – 11. septembrī –, piedāvājot klausītājiem iepazīties ar dažādu dzejnieku politisko dzeju. Pēc tam Latvijas Mākslas akadēmijas dārzā norisināsies “Dzejas dienu” noslēguma pasākums un balvas pasniegšana.

Īpaša iespēja šogad tiks dota vidusskolēniem – 8. un 9. septembrī mākslas centrā NOASS un tiešsaistē norisināsies dzejas meistardarbnīcas, ko vadīs dzejnieces Krista Anna Belševica un Inga Pizāne. Informācija par pieteikšanos drīzumā tiks publicēta “Dzejas dienu” mājaslapā un sociālajos tīklos.

Ar pilnu “Dzejas dienu” programmu var iepazīties festivāla mājaslapā. Aktuālā informācija par festivāla norisēm būs pieejama arī sociālās saziņas vietnēs.

“Dzejas dienas” kopš to pirmsākumiem 1965. gadā organizē Latvijas Rakstnieku savienība. Festivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu