Viens no zināmākajiem ASV izplatītājiem iegādājies tiesības izrādīt Matīsa Kažas filmu "Neona pavasaris"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Režisora Matīsa Kažas drāmas “Neona pavasaris” pasaules izplatīšanas tiesības iegādājies ievērojamais Amerikas uzņēmums “Magnolia Pictures International”. Filma pasaules pirmizrādi piedzīvos Edinburgas Starptautiskajā kino festivālā 15. augustā, un Latvijas nacionālā pirmizrāde gaidāma Rīgas Starptautiskajā kino festivālā 14. oktobrī.

Neilgi pirms pasaules pirmizrādes, kas notiks 15. augustā Edinburgas Starptautiskajā kino festivālā, uzņēmums “Magnolia Pictures International” apstiprinājis sadarbību ar filmas veidotājiem par tās starptautisko pārdošanu visā pasaulē. Līdz ar paziņojumu par sadarbību ar “Magnolia Pictures International” filmas autori publicējuši arī filmas treileri un izziņojuši, ka Latvijā filmu varēs noskatīties jau rudenī, Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (RIGA IFF), 14. oktobrī, piektdien, plkst. 21.00, k/t “Splendid Palace” Lielajā zālē. Biļetes un papildu informācija par seansu ir pieejama RIGA IFF mājaslapā.

Plānots, ka drīzumā pēc pirmizrādes filma nonāks arī kinoteātros visā Latvijā.

“Neona pavasaris” ir nospriegota jauniešu drāma un naktsdzīves hronika. Filmas galvenā varone ir studente Laine no Rīgas priekšpilsētas. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai jāuzņemas atbildība par mazo brāli, viņa nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur iemīlas reiverē Gundā un nododas bezmiega naktīm un trakām ballītēm, pakāpeniski zaudējot saikni ar realitāti.

Filmas kaceklis

“Esam ļoti priecīgi atbalstīt filmu “Neona pavasaris”, aizraujošu un dinamisku kvīru drāmu, kas norisinās Rīgas reivu vidē. Matīss Kaža ir lielisks jaunais talants, kurš ar savu reālistisko un svaigo pieeju reiva scēnai mums piedāvā acis atverošu un ļoti personisku stāstu par brīvību, identitāti un sevis meklējumiem,” stāsta kompānijas Magnolia Pictures International starptautiskās pārdošanas vadītāja Lorna Lī Torresa (Lorna Lee Torres).

“Priecājos, ka ar manu jaunāko filmu “Neona pavasaris” grib sadarboties viena no pazīstamākajām starptautiskās pārdošanas kompānijām pasaulē – "Magnolia Pictures International", kas veiksmīgi izplatījusi visā pasaulē pazīstamu režisoru darbus.

Amerikāņu kompānijas interese pierāda, ka arī mazbudžeta apstākļos veidotas filmas no tādas nelielas valsts kā Latvija var izpelnīties lielo izplatītāju uzmanību,” stāsta filmas režisors, scenārija līdzautors un producents Matīss Kaža.

Foto: Filmas plakāts.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu