Juhņēviča pievienojusies nākamvasar gaidāmo Dziesmu svētku rīkošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kādreizējā Nacionālā Veselības dienesta Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča piedalīsies nākamvasar gaidāmo Dziesmu svētku gatavošanā, TVNET informēja RD pārstāvis Raimonds Grants. 

Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki ir vērienīgs notikums, kurā piedalās vairāki desmiti tūkstoši dalībnieku, kā arī vairāki simti tūkstoši apmeklētāju. Tā kā svētki norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā, to norise pašvaldībai un tās darbiniekiem radīs virkni papildu uzdevumu, kas saistīti ar plānošanu, loģistiku, pilsētas noformēšanu un svētku norises vietu labiekārtošanu un citiem jautājumiem.

RD norādīja, ka darbs pie pašvaldības līdzdalības svētku sagatavošanas posmā jau ir sākts sadarbībā ar rīkotājiem, lai nodrošinātu sekmīgu svētku norisi, kā arī svētku dalībnieku un viesu uzņemšanu galvaspilsētā.

Ņemot vērā šī darba apjomu, kā arī nepieciešamību to veikt savlaicīgi un savstarpēji koordinētā veidā, RD Izglītības, kultūras un sporta departaments noslēdzis uzņēmuma līgumu ar Juhņēviču, lai nodrošinātu svētku procesa stratēģisko plānošanu sadarbībā ar citām valsts un pašvaldību iestādēm, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām, kā arī budžeta sagatavošanu. 

"Līgums noslēgts, ņemot vērā Juhņēvičas pieredzi Latvijas Simtgades Dziesmu un Deju svētku izpilddirektores amatā 2018. gadā.

Līgums noslēgts uz termiņu no šī gada 26.jūlija līdz 30.septembrim. Līguma summa ir 4934 eiro pirms nodokļiem (kopējā līguma summa par visu termiņu)," apgalvo pašvaldībā.

Šoreiz Juhņēviča Dziesmu svētkos piedalīsies no pašvaldības puses. Viņas pienākumi būs saistīti ar starpinstitucionālo koordināciju. Viņa atzīst, ka šim darbam tikusi uzrunāta.

"Ņemot vērā, ka man bija iespēja strādāt pie simtgades Dziesmu svētkiem un to, cik vispār mums ir svarīgi Dziesmu svētki, protams, tas man ir nozīmīgi. [..] Ar mani šobrīd ir noslēgts uzņēmuma līgums ar Kultūras departamentu par darba uzsākšanu," teic Juhņēviča, piebilstot, ka ir sākusi jau pildīt darba uzdevumus. 

"Šobrīd iepazīstos ar visiem darāmajiem darbiem, attiecīgi, ar Dziesmu svētku rīkotājiem notiek tikšanās, lai saliktu darba plānu un lai varētu sekmīgi iet uz priekšu un gatavoties."

Rīgas pašvaldība līdzdarbojas Dziesmu un deju svētku padomē, Dziesmu un deju svētku Rīcības komitejā, Dziesmu un deju svētku Operatīvās vadības grupā, Dziesmu un deju svētku regulārās plānošanas sanāksmēs.

Pašvaldības uzdevumi saistīti ar norišu vietu nodrošināšanu un labiekārtošanu svētku pasākumiem; sabiedriskās kārtības uzturēšanu svētku norišu un dalībnieku izmitināšanas vietās; satiksmes plūsmas organizēšanu svētku norišu laikā un dalībnieku transporta kustības plānošana; sabiedriskā transporta pieejamības nodrošināšanu dalībniekiem; dalībnieku izmitināšanu pašvaldības īpašumā esošajās izglītības iestādēs; pilsētvides uzkopšanu svētku pasākumu norišu vietās; sadarbību, kas ir atbilstoša pilsētas noformējuma izveidē; Rīgas amatierkolektīvu dalības nodrošināšanu svētku sagatavošanas un norises pasākumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu