Ezīšfests un Džeimsa Artura koncerts: Pasākumu ceļvedis nedēļai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Pēdējais laiks ķert vasaru aiz astes! Šonedēļ gaidāma virkne pasākumu, kurus baudīt zem klajas debess - izmanto iespēju!

22. augusts

22. augustā Ģertrūdes ielas teātrī plkst. 19:00 paredzēta viesizrāde no Ukrainas "Tā visa ir viņa". 

Izrādes "Tā visa ir viņa" varoņi ir māte un pusaudzis dēls. Pēc tēva nāves zēns aizvien vairāk laika pavada pie datora, kamēr māte cenšas izveidot kontaktu ar viņu. Pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem viņa ar izdomātu vārdu slepus reģistrējas sociālajā tīklā. Toffi un Torņa Krauklis, aiz kuru avatāriem slēpjas māte un dēls, kļūst tik tuvi viens otram, ka nespēj iedomāties, kā tālāk dzīvot. Tiešsaistes pasaulē atklātu sarunu un pastāvīgas sarakstes laiks paskrien nemanāmi. Bet reālajā pasaulē, kur nākas atgriezties, ik dienu problēmu starp viņiem kļūst vairāk. Vai māte un dēls spēs atjaunot uzticēšanos un mīlestību realitātē?

Аutors - Аndrejs Ivanovs, režisore - Vlada Belozorenko, lomās: Rimma Zjubina - mamma, Oļegs Korkuško - dēls. Izrādes ilgums: 1h 30 min, bez pārtraukuma

23. augusts

23. augustā plkst. 16.00 izdevniecības “Neputns” pagalma svētkos Tērbatas 49/51 pagalmā rakstniece Luīze Pastore aicina uz svētku kopradīšanas pasākumu un jaunākās grāmatas “Raiņa ielas cirks” atvēršanu. Kā pašiem radīt svētkus savā ielā? “Neputna” pagalma svētkos ikviens varēs kļūt par svētku sajūtas autoru. 

“Raiņa ielas cirks” ir stāsts par saprašanos vienas ielas garumā. Jūle un Margrieta dzīvo katra savā ielas galā, bet viņu ikdienas notikumos cieši iesaistīti teju visi garās Raiņa ielas iemītnieki. Raiņa ielā prot draudzēties, garlaikoties, mācās atvadīties un sērot, un vissvarīgākais — te zina, kā visiem kopā radīt svētkus.

Grāmata adresēta pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem (5+).

24. augusts

24. augustā Dzintaru koncertzālē norisināsies Olgas Rajeckas jubilejas koncerts "Mana svētku diena". Koncertā piedalīsies teju visi mākslinieki, ar kuriem kopā Olga uzstājusies: "Dāmu pops", dziedātāja Aija Andrejeva, "Turaidas Roze", "Eolika", Boriss Rezņiks, kultūras ministrs Nauris Puntulis, Kristīne Zadovska, mūzikas izdevējs un mūziķis Guntars Račs, Jānis Aišpurs, "Bermudu divstūris", deju kolektīvi u.c.

Foto: Olga Rajecka gatavojas jubilejas koncertturnejai "Mana svētku diena"

Savukārt ar īpašu koncertu Siguldas pilsdrupās Latvijā atgriežas romantiskais britu dziesminieks Džeimss Arturs (James Arthur). "Impossible", "Naked", "Say You Won't Let Go", "You're Nobody 'til Somebody Loves You", "Rewrite The Stars"," You Deserve Better", "Falling Like The Stars", "Empty Space", "Recovery", "Medicine", "Lasting Lover" un virkni citu hitu izpildītājs mūsu valstī uzstāsies ar pavisam jaunu koncertprogrammu. Iepriekšējo Džeimsa Artura uzstāšanos Lucavsalā 2018. gada maijā apmeklēja aptuveni 30 000 skatītāju.

25. augusts

25. augustā "Arēnā Rīga" notiek 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēle basketbolā vīriešiem starp Latvijas un Turcijas komandām. Latvijas un Turcijas vīriešu basketbola valstsvienības cīnīsies par vērtīgu punktu, kas tuvinās lielajam mērķim – izcīnīt tiesības spēlēt 2023. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Paredzams, ka Latvijas komandas ierindā galvenā trenera Lukas Banki vadībā būs pirmā posma spēlēs sevi apliecinājušais komandas kodols – Rihards Lomažs, Dairis Bertāns, Andrejs Gražulis, Klāvs Čavars, jūnijā spēlējušie NBA un Eirolīgas klubu pārstāvji Dāvis Bertāns, Rolands Šmits, Artūrs Kurucs, kā arī veselību sakārtojušie Kristaps Porziņģis un Jānis Strēlnieks.

Turcijas komandas vadību uzņēmies pieredzējušais treneris Ergins Atamans, kura rīcībā augustā var būt gan NBA spēlējošie Sedi Osmans un Furkans Korkmazs, gan Eirolīgas zvaigznes Šeins Larkins un Sertaks Sanli.

FIBA vīriešu rangu tabulā Latvija ieņem 26. vietu, Turcija – 16. vietu.

Savukārt mūzikas cienītāji pl. 20 aicināti uz Vērmanes dārza prieka mirkļu koncertu sēriju, kas tiks noslēgta ar vienu no Latvijas estrādes leģendām – Žoržu Siksnu un mūziķa populārākajām dziesmām. Žoržs Siksna ir latviešu mūziķis un vokālais pedagogs. Mācījies Annas Brigaderes skolā Tērvetē un Dobeles mūzikas skolā. Strādājis Klaipēdas teātrī. Laikā no 1978. līdz 1989. gadam bijis Latvijas TV un radio kora estrādes orķestra solists. Kļuva slavens 1970. gados, kad uzstājās kopā ar Viktoru Lapčenoku, Margaritu Vilcāni. Dažas no viņa populārākajām dziesmām ir “Muļķe sirds” un “Genoveva”.

Foto: Sieviešu mīlulis Žoržs Siksna uz skatuves atzīmē 60. dzimšanas dienu

Bet mākslas cienītāji aicināti uz RIXC Mākslas un zinātnes festivālu ar nosaukumu “Trauslā realitāte”, kas norisināsies Rīgā no 25. augusta līdz 16. oktobrim. Šī gada festivāls tiecas aplūkot mūsu laikmeta mestos izaicinājumus: līdzās mediju visuresamībai, nedrošībai par pandēmijas sekām un sociālajai sašķeltībai, ko vēl vairāk pastiprina līdzās notiekošais karš, šobrīd pieredzot mūsdienu pasaules “trauslo realitāti'.

RIXC Mākslas un zinātnes festivāla 2022 programmā centrālais notikums būs izstādes “Trauslā realitāte” atklāšana ceturtdien, 25. augustā plkst. 18.00, Kim? Laikmetīgās mākslas centrā. Atklāšanas programmas ietvaros festivāla kuratori Rasa Šmite un Raitis Šmits iepazīstinās ar mākslas darbiem, kas pēta “trauslo realitāti” no “dabas-kultūru” perspektīvas, apspriežot mākslas transformējošo potenciālu un “dzīvo tehnoloģiju” iespējas paplašināt mūsu realitāti, padarot mūs empātiskākus vienam pret otru un mūsu vidi.

Izstādes mākslinieki: Debbie DING / DBBD.SG (SG), Jacob KIRKEGAARD (DK), Mario KLINGEMANN (DE), Hayoun KWON (KR), Memo Akten (TR), Laurent MIGNONNEAU & Christa SOMMERER (FR/AT), Alvis MISJUNS (LV), Jurģis PETERS (LV), Sahej RAHAL (IN), Allison STEWART (US), Sabīne ŠNĒ (LV), Theo TRIANTAFYLLIDIS (GR/US).

26. augusts

Sirsnīga tikšanās Nordeķu parkā! Nedēļas nogales programma “Mēs no rajona!” atklāj Iļģuciema saites ar industriālo ražošanu un tās vēsturi, kā arī svin Iļģuciema iedzīvotāju dažādību. Apkaimes iedzīvotāji lielākoties tiekas ielās, tādēļ uzmanība šoreiz pievērsta ielu kultūrai, kas ir enerģijas un radošuma pilna. To izgaismos arī pasākumu cikls “Mēs no rajona!”, iesaistot radošās izpausmēs Iļģuciema kopienu un viesus.

26. augustā no plkst. 16:00 līdz 18:00 paredzēta stikla mākslas meistarklase ar Annu Varnasi, bet no 19:00 līdz 21:00 Iļģuciema strādnieku vēsture un tagadne - stāsti par Iļģuciema rūpniecības un stikla ražošanas vēsturi un saruna par darba formām mūsdienās.

27. augusts

Kopš dienas, kad Briāna ielas krogā ielējām pirmo glāzi Labieša alus, ir apritējuši pilni deviņi gadi. Par godu dzimšanas dienai, ikviens tiek aicināts uz svinībām. 

  • 15:00 Sākums
  • 17:00 Les Attitudes Spectrales
  • 19:00 Aston Kais
  • 20:30 Velns Viņu Zin
  • 22:00 Deodium
  • 23:00 Organizētās daļas beigas

Ieeja bez maksas.

Turpat, Tallinas ielas kvartālā, no 27. līdz 28. augustam jau 10. gadu norisināsies vasaras noslēguma festivāls “Ezīšfests”. Festivālā uzstāsies Gacho, Kurts, "Menuets", "Pienvedēja piedzīvojumi", "PND", “Mauzoleju mūzika”, Idus Abra, Zeļģis, Ūga, Wiesulis u.c.

Foto: Ieskats festivālā "Ezīšfests"

Savukārt Jūrmalā gaidāms ikgadējais seno spēkratu salidojums ar 23 gadu garo vēsturi un tradīcijām. Salidojumā piedalās auto kolekcionāri no ārvalstīm un Latvijas, pulcējot vienuviet gadsimtu garu vēsturi un pasaules kultūru. Sākums plkst. 11:00 Ķemeros, noslēgums 16:00 Majoros.

28. augusts

Mākslas centrā "Zuzeum" trešo gadu Sinfonietta Rīga klausītājus aicina uz draudzīgu kopāsanākšanu zem smaragdzaļajām augusta debesīm. Jau dzisušas gaišās jūnija naktis un dienvidus tveici nomainījusi ābolu plātsmaizes omulīgā smarža. Šis laiks ir kā radīts mazajām mūzikas formām – tik dziļi personiskām un aizejošās vasaras melanholijai piestāvošām. Sinfonietta Rīga izcilo solistu sniegumā baudīsim dažādu laiku skaņu paletes meistaru kamermūzikas šedevrus un vēl mirkli nedomāsim par rudeni. Noslēdzošais, 28. augusta koncerts, kam Baltijas zvaigznes vārds – vēl siltajos ziemeļu jūras viļņos meklēs nākotnes sapņu kuģus un pagātnes nopūtu laivas. Koncerta sākums 20:00.

Mūzikas un vizuālās mākslas kopsaucējus “Vasaras vakara kamermūzikas” koncertos saistīs mākslas zinātniece un izstāžu kuratore ar savulaik iegūtu profesionālas pianistes izglītību Inga Šteimane.

Raksts tapis sadarbībā ar "Coca-Cola".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu