Rīgas dzimšanas diena jau šajā nedēļas nogalē! Svētku programma

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ingus Kruklitis/shutterstock

Sestdien, 20. augustā, Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti piedalīties unikālā svētku piknikā Vecrīgā, savukārt apkaimes svētki šonedēļ gaidāmi Pļavniekos un Purvciemā, kā arī Imantā. Tāpat Rīgas vasaras kultūras programma turpinās prieka mirkļus parkos un citviet galvaspilsētā.

Rīgas dzimšanas dienas pikniks Vecrīgā

Svētku piknikā visā Vecrīgā svinēsim Rīgas 821. dzimšanas dienu. Plkst. 12.00 Doma laukumā no balkoniem svētkus atklās pūtēju kvintets. Dienas laikā svētku viesi diriģenta Artūra Gaiļa vadībā aicināti piedalīties Drosmīgo dziesmu svētkos. Plkst. 14.00 konkursā tiks noskaidrota Rīgas gardākā kūka. To dalībnieki aicināti izcept paši un sestdien nogādāt konkursa žūrijai Doma laukumā. Šajā dienā koncertēs arī “Tenoru trio” un operdziedātāja Sonora Vaice.

Plkst. 12.00 Rātslaukumā kopā ar Daini Grūbi notiks “tostu torņa” atklāšana, un svētkus ieskandinās instrumentu orķestris “Auseklītis”. Dienas laikā šeit uzstāsies jauniešu koris “Balsis”, Ilona Bagele, Kristīne Pāže, Rūdolfs Macats un grupa “Ezeri”. Plkst. 16.00 Rātslaukumā norisināsies Rīgas gardāko smieklu konkurss, bet visas dienas garumā svētku viesi aicināti kāpt tornī, lai publiski teiktu dzimšanas dienas tostus.

Torņa ielā uzstāsies jauniešu koris “Balsis”, pūšamo instrumentu ansamblis “Auseklītis”, Laimis Rācenājs un mariači grupa “SOL Y SOMBRA”, kā arī zvanu ansamblis “Campanella”. Torņu ielas svētku ietvaros no Arhitektu savienības nama balkona skanēs kontrabasista Staņislava Judina soloprogramma; uzstāsies dziedātāja MARTA un KATŌ.

Līvu laukumā aktieri Meinards Liepiņš un Artis Jančevskis aicinās ikvienu pilsētas viesi un rīdzinieku atzīties mīlestībā mammai, draugam, Rīgai. Visā Vecrīgā atradīsies piknika galdi. Svētku piknika cienastu ikviens aicināts atnest pats vai iegādāties to tuvumā esošajās kafejnīcās un pie tirgotājiem.

Grupas “Pērkons” un kora “Gaudeamus” koncerts Purvciema un Pļavnieku apkaimes svētkos

No plkst. 12.00 Pļavnieku un Purvciema apkaimes svētku svinētāji tiks gaidīti Dreiliņa kalna pakājē. Šeit svētku laikā notiks dienesta suņu šovs, uzstāsies vairāki muzikāli kolektīvi un būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās. Plkst. 17.00 ar svētku koncertu priecēs leģendārā grupa “Pērkons” un RTU vīru koris “Gaudeamus”. Vakara izskaņā – teātra izrāde “Aidā piknikā!”.

Visas dienas garumā apkaimju svētku norises vietā norisināsies lielās dārza spēles, viktorīna par Purvciema un Pļavnieku apkaimi, kā arī burbuļu šovs.

Diskusija par Anniņmuižas parka nākotni un KATŌ koncerts Imantas apkaimes svētkos

Imantas apkaimes svētku viesi sestdien aicināti doties uz Slokas ielas gājēju promenādi, kur no plkst. 11.30 varēs piedalīties rīta rosmē ar vidējās paaudzes deju kolektīvu “Imantieši”. Dienas laikā sanākušos ar koncertu priecēs dziedātāja KATŌ, grupa “Rīgas Modes” un repa apvienība “Brīvrunu projekts”. Visu dienu apkaimes svētkos darbosies arī radošās darbnīcas, notiks diskusija par Anniņmuižas parka nākotni un pastaiga pa Imantu gida pavadībā.

Aijas Vītoliņas koncerts Vērmanes dārzā un brīvdabas kino pie Rumbulas peldvietas

Rīgas vasaras kultūras programma šonedēļ turpināsies arī prieka mirkļu parkos, kur 18. augustā plkst. 20.00 gaidāms dziedātājas Aijas Vītoliņas koncerts, savukārt Viesturdāzā notiks cirka nodarbības ģimenēm ar bērniem. Savukārt 20. augustā pie Rumbulas peldvietas būs iespēja vērot brīvdabas kino.

Rīgas vasaras kultūras programmu realizē pašvaldība sadarbībā ar dažādām nozares organizācijām un biedrībām. Plašāk ar kultūras pasākumiem var iepazīties tīmekļvietnē. Programma pakāpeniski tiek papildināta, iekļaujot arī pašvaldības finansēšanas konkursos atbalstītos projektus. Kultūras pasākumiem Rīgā var sekot līdzi arī Facebook lapā “Rīgā notiek”.

Foto: Rīgas svētki 2017

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu