Mūziķis Shipsea atklāti par četrdesmitgadnieka krīzi

CopyDraugiem X Whatsapp
Shipsea
Shipsea Foto: Aiga Rēdmane

Mūziķis Jānis Šipkēvics jeb Shipsea nupat svinēja apaļu jubileju – 40 gadus. Tieši šis skaitlis nereti tiek apspriests kā nozīmīgs pieturas punkts cilvēka un īpaši vīrieša dzīvē. Sarunā ar Inesi Vaikuli “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” Šipkēvics atklāj, vai viņam šobrīd ir sajūta, ka atrodas nozīmīgās krustcelēs, kas saistītas ar apaļo jubileju, vai tieši pretēji – gada skaitļi neko nenozīmē.

“Es domāju, ka mēs saskatām kaut ko sev būtisku tajā brīdī, kurā mēs paši esam. Es laikam nejūtu noteikti 40 gadus kā krīzi, it nemaz.

Es jūtu – šis ir superīgākais laiks, kādu es esmu piedzīvojis līdz šim,” stāsta mūziķis, kas savai dzimšanas dienai veltījis arī iespaidīgus koncertus.

“Es domāju, ka par krīzi, ja mēs iedomājamies, tad tikpat labi – tā ir trīsdesmitgadnieku krīze, divdesmitpiecgadnieka. Es pat domāju, ka es drīzāk tādas esmu piedzīvojis, un kaut kādas tādas krustceles un lielas pārmaiņas, un lielas mācības, un rūdīšanos un tā tālāk,”

atklāj Šipkēvics.

Lai gan nereti 40 gadu slieksnim mēdz piedēvēt pusmūža krīzes birkas, mūziķis šo dzimšanas dienu gaidījis ar prieku:

“Es apzināti vēlējos arī neiet pāri tam, nevis pārslīdēt, bet mazliet ielikt tādu ķeksīti un to darīju, nevis lai lūkotos atpakaļ, bet lai varētu ar pārliecību iet uz priekšu, ka šis ir pabeigts, šie darbi ir izdarīti.

Es gribu tiešām arī sākt daudz ko jaunu, tamdēļ albums bija viena no tādām lietām, ko es noteikti gribēju izdarīt līdz savai dzimšanas dienai.

Un tad varbūt tāda sakritība, ka tiešām ir tā jubileja un tie četrdesmit, lielais koncerts.”

Savukārt koncertos Šipkēvics veltījis uzmanību ne tikai savai daiļradei, bet arī viņam mīļiem cilvēkiem, ar kuriem kopā radīta mūzika.

“Koncerta daļa ir jaunā mūzika, otra koncerta daļa ir tāda satikšanās ar visiem maniem mīļajiem cilvēkiem, ar kuriem es esmu radījis mūziku kopā,” saka mūziķis, “Tā tas ir dabiski izveidojies, un es vienkārši tam netraucēju.”

Pilno raidījuma ierakstu klausies šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu