Latviešu komponiste Lolita Ritmanis septembrī ierakstīs mūziku Holivudas īsfilmai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Īsfilmas uzņemšanas komanda
Īsfilmas uzņemšanas komanda Foto: Publicitātes foto

Septembrī Rīgā ieradīsies «Grammy» balvas laureāti – Holivudā dzīvojošā un strādājošā latviešu komponiste Lolita Ritmanis, diriģente Eimija Andersone un skaņu inženieris Marks Matsons -, lai ierakstītu skaņu celiņu Holivudas jaunā režisora Daniela Kreicberga (Daniel Kreizberg) īsmetrāžas animācijas filmai «Tahlequah the Whale: A Dance of Grief». Atgādināsim, ka «Grammy» balvu šī komanda saņēma par projektu «Women Warriors: The Voices of Change», kura mūzikas celiņš pirms diviem gadiem arī tika ierakstīts Rīgā.

Daniels Kreicbergs par savu jauno filmu, kuras skaņu celiņš septembrī tiks ierakstīts Rīgā, stāsta:

«Manuprāt, tas ir pārliecinošs stāsts, kuru mēs vēlamies pavēstīt pasaulei.

"Tahlequah the Whale: A Dance of Grief" Teaser Trailer from Daniel Kreizberg on Vimeo.

Tas ir vēstījums par zobenvaļu māti Tahleku (Tahlequah), kura, nesot sava mirušā mazuļa ķermeni, okeānā nopeldēja tūkstošiem jūdžu.

Filmas sižets balstās uz reāliem notikumiem: 2018.gada 24.jūlijā pie Sietlas, Vašingtonas štatā, dažus mirkļus pēc piedzimšanas pēkšņi nomira jaundzimušais orka (zobenvalis).

Māte sava bērniņa nedzīvo ķermeni turpināja nest pa ūdeni vairāk nekā 1000 jūdzes, publiski demonstrējot sēras un izpelnoties starptautisku preses un lasītāju uzmanību.

2021.gadā kopā ar «Meinart Animation Studio» sākām strādāt pie šīs ASV un Lietuvas kopporuducētās novatoriskās 15 minūšu garās animācijas filmas, un nu uz klimata krīzes fona, kas apdraud mūs visus – gan zobenvaļus, gan mūs, cilvēkus -, filmā atainosim šo vaļu mātes 17 dienas ilgo sēru meditāciju.»

Daniela Kreicberga filmas plakāts
Daniela Kreicberga filmas plakāts Foto: Publicitātes foto

Filmas pirmizrāde tiek plānota 2023.gadā, un tās veidotāji plāno to izrādīt starptautiskos kinofestivālos.

Filmas režisors Daniels Kreicbergs
Filmas režisors Daniels Kreicbergs Foto: Publicitātes foto

«Mēs ceram, ka šī filma skatītājiem ļaus nolasīt mūsu katarses pilno un pacilājošo cerības un līdzjūtības vēstījumu.

«Covid» pandēmija, karš Ukrainā un citas problēmas ir pasliktinājusi situāciju visā pasaulē, taču mums izdevās mūsu filmu pabeigt, tāpēc uzskatām, ka mūsu filma ir ļoti piemērota šim brīdim,»

atzīst filmas režisors Daniels Kreicbergs, kuram šis darbs būs debija animācijas filmu veidošanā, piebilstot: «Šis projekts aizsākās kā pazemīgs sapnis 2020.gadā.

Tagad mūsu starptautiskajā kopražojumā skanēs triju «Grammy» balvas laureātu un vienas «Emmy» ieguvēja oriģinālmūzika, un tajā būs redzamas vairāk nekā 10 000 ar roku gleznotu orkas (zobenvaļa) attēlu, kas tapuši Lietuvas slavenajā «Meinart Animation Studio».»

Starptautiskajā komandā, kas strādā pie filmas, ir apvienojies Daniels Kreicbergs (filmas scenārija autors un režisors), «Meinart Animation Studio» un «Grammy» balvas ieguvēji – Lolita Ritmanis, Eimija Andersone un Marks Matsons – kuru sacerētā oriģinālmūzika skanēs filmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu