"Skaņu mežs" un "Baltijas pērle": pasākumu ceļvedis nedēļai

Ilustratīvs attēls. Foto: unsplash.com
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Koncerti, kino, teātri - šī nedēļa ir bagātīga ar kultūras notikumiem. Piedāvājam iepazīties ar šīs nedēļas pasākumu ceļvedi!

20. septembris

20. septembrī "Arēnā Rīga" ar jaunu koncertprogrammu viesosies šarmantā un neatkārtojamā Laura Pergolicci jeb vienkārši LP

Viņa apbūrusi klausītājus visā pasaulē un arī pie mums viņas daiļrade ir ļoti iecienīta, par ko liecina labi apmeklētie iepriekšējie koncerti gan "Arēnā Rīga", gan Siguldas pilsdrupu estrādē.

LP savu slavas gājienu Eiropā uzsāka ar platīna statusu ieguvušo hitu "Lost On You", kas 2016. gadā burtiski uzspridzināja mūzikas topus visā Eiropā, jo īpaši mūsu reģionā un Grieķijā. Taču LP nav stāsts par vienu hitu, gandrīz katras viņas dziesmas klausījumi "Spotify" straumēšanas servisā ir mērāmi miljonos.

Pērn LP laida klajā savu sesto studijas albumu ar nosaukumu “Churches”, par kuru pati sacīja: “Tā ir skaista pieredze. Kā iemīlēšanās. Šis albums pēc sajūtām ir kā draugs. Draugs, kas palīdzēja iziet cauri vienam no visgrūtākajiem laikiem cilvēces vēsturē un arī diezgan grūtam posmam manā personīgajā vēsturē.”

Foto: Siguldas pilsdrupu estrādē koncertē LP jeb Laura Pergolicci

Tāpat 20. septembrī, atzīmējot komponista Zigmara Liepiņa jubileju, mūzikas namā “Daile” notiks pirmatskaņojums Mirdzas Zīveres jaunajai programmai “Par svarīgo”. Koncerti norisināsies arī 21., 22. un 23. septembrī.

21. septembris

No 21. līdz pat 28. septembrim k/t "Splenddid Palace" norisināsies festivāls "Baltijas pērle"

Festivālu atklās apburoša komēdija ar Penelopi Krūzu un Antonio Banderasu "Negaidītas beigas" un režisora Parka Čanvuka filma "Lēmums aiziet", kas tika atzīta par labāko Kannu kinofestivālā.

22. septembris

No 22. līdz 25. septembrim VEF Kultūras pilī notiks amatierizrāžu parāde "Rīga spēlē teātri 2022". Piemēram, 22. septembrī gaidāma Henrika Ibsena drāma "Heda Gablere", ko spēlēs kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” studijteātris “Aka”.

"Pagātne, tagadne, nākotne. Skaudība, greizsirdība, kaislība, varaskāre, vienaldzība, izdzīvošana un pašiznīcināšanās. Realitāte – šeit un tagad. Rīcība. Nespēja būt ciešā, atklātā, patiesā kontaktā," teikts par izrādi. Tas režisore ir Ligita Smildziņa.

Savukārt jau iepriekšminētās "Baltijas pērles" ietvaros "Splendid Palace" tiks demonstrēta filma par Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju. Plānota arī paša kanādiešu kinorežisora Daniela Roera līdzdalība.

23. septembris

No 23. līdz 24. septembris "Hanzas peronā" jau divdesmito reizi risināsies eksperimentālās mūzikas festivāls "Skaņu mežs". Gaidāma tādu mākslinieku uzstāšanās kā Zahnrad, Yvette Janine Jackson, Biliana Voutchkova + Peter Ablinger, Francois Bonnet (Kassel Jaeger, Bernard Parmegiani), Alya Al-Sultani & Mariam Rezaei, Yuko Araki, M. Caye Castagnetto, PERC (live experimental set) un DJ set SKD. Bet 24. septembrī uzstāsies Edgars Rubenis, Evija Skuķe, Amirtha Kidambi & Matt Evans, Russell Haswell, أحمد [Ahmed], clipping., Space Afrika un DJ set Mariam Rezaei.

Foto: 2017. gada "Skaņu mežs"

24. septembris

Tie, kas vēlas baudīt zelta rudeni, aicināti apmeklēt Dizaina tirgu Siguldā

Lai sagatavotos aukstajai sezonā šajā dizaina tirgū būs īpašs uzsvars uz adījumiem, cimdiem, rudens mēteļiem un šallēm, kā arī 2022/23 rudens - ziemas kolekcijām. Piedāvājumā būs oriģināli un kvalitatīvi apģērbi, somas, rotaslietas, juvelierizstrādājumi, preces bērniem un interjeram.

Dizaina tirgū piedalās arī viesi no citām Baltijas valstīm, kas piedāvājumu padara īpaši interesantu.

24. septembrī "Arēnā Rīga" uzstāsies izcilais solomākslinieks Stings (Sting). Bijušais grupas "The Police" dalībnieks priecēs ar savu jaunāko albumu “The Bridge” un koncertprogrammu “My Songs”, kas ar milzu panākumiem Amerikā un citviet Eiropā apceļoja pasauli līdz sākās globālā Covid-19 pandēmija. Koncertā kā īpašais viesis uzstāsies Džo Samners (Joe Sumner).

Foto: britu mūziķis Stings Latvijā 

25. septembris

25. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 14.00, ikviens ir aicināts baudīt rudens veltes un piedalīties Miķeļa dienas aktivitātēs, kas norisināsies vēsturiskajā Doles muižas parkā.

Tirgotāji būs sarūpējuši dažādus lauku labumus, našķus un citus pašu darinājumus. Tirgus laikā kopīgi tiks izzināti Miķeļa dienas ticējumi, norisināsies dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas.

Raksts tapis sadarbībā ar "Bosch".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu