Tirgi, tirdziņi un izklaides pāriet uz iekštelpām: pasākumu ceļvedis nedēļai

Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Rudens ir sācies, par ko liecina arī pasākumu formāti - tie pamazām pāriet uz iekštelpām, savukārt pilnbriedā ir rudens labumu tirdziņi! Lūk, pasākumu ceļvedis šai nedēļai!

26. un 27. septembris

Vēl 26. un 27. septembrī kinoteatrī "Splendid Palace" norisināsies festivāls "Baltijas pērle". 

Ja 26. septembrī Lielajā zālē būs skatāmas tādas filmas kā "Ar mīlestību un niknumu" un "Čaikovska sieva", tad 27. septembrī Mazajā zāle - "Augstā mode", "Bestsellers" un "Džoanna un viņas vīrieši".

28. septembris

28. septembrī, plkst. 21:00 klubā "Piens" norisināsies Edavārdi, Dubra un Čižiks jaunā kopdarba mini albuma “KRATA” prezentācijas ballīte, kurā ir "silti gaidīti visi, kuri ir gatavi kārtīgi izkratīt savus kaulus".

“KRATA” sastāv no piecām dziesmām, kurās ir apvienots Dubra radītais Drum & Bass ar Edavārdi un Čižika rečetatīvu, kas veido jaunu un, iespējams, kādu ilgāku laiku Latvijā nedzirdētu skanējumu, kas spēs iekustināt pat pašu inertāko klausītāju.

Vakaru iesildīs Edavārdi un Čižiks, kam sekos prezentācija. Savukārt par KRATīga vakara noslēgumu parūpēsies Dj All-Viss.

29. septembris

29. septembrī, plkst. 18.00 Vagonu Hallē risināsies Laimdotas Malles instalācijas OOZE atklāšanas pasākums. Izstāde būs skatāma tikai sešas dienas līdz 4. oktobrim no 11:00-22:00.

Instalācijas OOZE darbu pamatā cirkulē divi galvenie jēdzieni – aiziešana un laiks. Izstāde skar jautājumus par to, kas notiek pēc aiziešanas – kā plaisā un gaist pieredzētais, cik neiespējami ir noturēt to, kas izlēmis pazust un kādus nospiedumus mūsos atstāj tie, kas jau sen ir izgaisuši. OOZE gan tuvojas domu caurspīdīgumam, gan mēģina aptvert materialitātes miesisko dabu, liekot pastāvīgi jautāt – kas no pieredzētā, saglabātā ir īsts. OOZE pēta skaidru, bet baiļu pilnu nojautu – ka esamība ir galēji negarantēta un ārkārtīgi trausla, un tā jebkurā brīdī var pilnībā pazust.

Autore strādā ar dažādiem medijiem, tostarp zīmējumu, druku, tēlniecību un animāciju, radot instalācijas ar īpašu interesi iztaujāt kolektīvās un personīgās pieredzes nozīmi. Tie ir metaforiski stāsti, kas atklāj līdz šim tikai nojaušamas ainavas un realitāti, citam virs cita klājoties dažādiem pieredzes līmeņiem.

30. septembris

30. septembrī un 1. oktobrī Vērmanes dārzā norisināsies Pastaigu Tirgus.

"Izpildīsim pilsonisko atbildību, piedaloties Saeimas vēlēšanās, un tad to kopīgi nosvinēsim ar draugiem un ģimeni jaukā pastaigā Vērmanes dārzā, Latvijas mazo ražotāju, amatnieku un mākslinieku Pastaigu Tirgū. Baudīsim karstu dzērienu , ēdīsim kūpošus šašlikus un iegādāsimies Latvijas pašmāju rudens veltes!" aicina rīkotāji.

Savukārt 30. septembra vakarā, plkst. 20:00, grupa "Pienvedēja Piedzīvojumi" sadarbībā ar izdevniecību "MicRec" laidīs klājā albumu "Nelaiks" vinila formātā. Prezentācijas koncerts norisināsies mākslas centrā "Noass".

Albums saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kā labākais rokmūzikas albums 2020. gadā.

Foto: Grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" albuma prezentācija

Tāpat 30. septembrī klubā “One One” norisināsies latviešu stoner/raganroka grupas “Four Minute Man” otrā albuma “The Beast Is Gone” prezentācijas koncerts. Īpašie viesi – psihodēliskā roka pārstāvji “Chameleon Drive”. Sākums: 19.00.

1. oktobris

1. oktobrī, plkst. 12.00 Tallinas ielas kvartālā pirmo reizi Latvijā notiks "Ukuleles diena", kurā ikvienam dalībniekam būs iespēja spēlēt ukuleli un mācīties jaunas tehnikas pie profesionāliem pasniedzējiem, mācīties dziedāt, diskutēt par mūzikas radīšanu, apmeklēt koncertus un protams, labi pavadīt laiku kopā ar domubiedriem. 

1. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Āgenskalna tirgū būs viss par un ap svarīgo ražas svētku dalībnieku - kartupeli! Latvijā populāro dārzeni sastapsim visdažādākajos veidos - notiks lielā kartupeļu tirgošanās par īpaši izdevīgām cenām, baudīsim tos ceptus, vārītus, grilētus, fritētus, pildītus, izceptus pankūkās, virpuļos, čipsos un tradicionālajā bukstiņputrā. Veidosim interesantu kartupeļu izstādi, varēs izmēģināt veiksmi kartupeļu ātrmizošanas sacensībās, apgūt jaunas kartupeļu receptes, uzzināt padomus kartupeļu uzglabāšanai ziemā un radošajās darbnīcās veidot kartupeļu figūriņas. Vakaru turpināsim Āgenskalna tirgus paviljonā ar mūziku.

Savukārt Hanzas peronā no plkst. 11.00 līdz 17.00 notiks “Novada Garšas” sezonas kulminācijas pasākums, kas nav iedomājams bez visu Latvijas novadu mazo ražotāju un mājražotāju tirgus.

Tirgošanās notiks no pulksten 11.00 līdz 17.00, piedāvājot arī “laimīgo stundu” no pulksten 16.00 līdz 17.00, kad ražotāju produkcija būs pieejama ar atlaidēm.

Apmeklētājus sagaida vietējo ražotāju tirgus, garšīgas meistarklases, mūzika u.c. pārsteigumi.

Savukārt vakarā "Arēnā Rīga" ar unikālu šovu uzstāsies pasaules popmūzikas leģenda, "Modern Talking" grupas dibinātājs un solists Tomass Anderss. Pasaules līmeņa mūziķu dzīvais pavadījums jūsu iecienītākajām dziesmām piešķirs mūsdienīgu skanējumu.

2. oktobris

2. oktobrī Lastādijas kvartālā (Turgeņeva 13) notiks rudens ražas svētki, kuru laikā darbosies ēdiena apmaiņas punkts, kurā ik viens var atnest to, ko pats nejaudās apēst, un vietā paņemt kādu citu gardumu. Tāpat pasākumā varēs dalīties arī receptēs un notiks marinēšanas meistarklase un diskusija par pārtikas atkritumu samazināšanu, apmeklētāji varēs cienāties ar siltu ugunskura zupa, savukārt bērniem būs iespēja piedalīties animācijas darbnīcā “Nespēlējies ar ēdienu”.

Savukārt vakarpusē no 16.00 līdz 18.00 LKA Nacionālajā Filmu skolā notiks Patriarha rudens #13 filmu skate jeb Audiovizuālās mākslas 3. kursa studentu dokumentālās filmas un absolventu diplomdarbu izlase.

Būs skatāmas:

  • "Mans kaimiņš nosita manu kaķi", režisors Reinis Ūbelis
  • "Klusais tanks", režisors Roberts Vanags
  • "Rotētāji", režisors Edvards Mikāls
  • "Saules diena", režisors Edgars Kaupers
  • "Zenona paradokss", autoru kolektīvs

Raksts tapis sadarbībā ar "Bosch".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu