FOTO ⟩ Ar Signes Baumanes filmu "Mans laulību projekts" atklāj Riga IFF kinofestivālu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

13. oktobrī sākās Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas pusotras nedēļas laikā piedāvās vairāk nekā 100 filmu plašu programmu gan uz lielajiem ekrāniem, gan tiešsaistē.

Festivālā noritēja atklāšanas vakara sarkanā paklāja aktivitātes, savukārt pēc tam tika demonstrēta Signes Baumanes jaunākā animācijas filma "Mans laulību projekts".

Šī filma kinoteātrī "Splendid Palace" piedzīvoja nacionālo pirmizrādi.

Signe Baumane astoņus gadus pēc savas pēdējās filmas, Latvijas pieteikuma ASV kinoakadēmijas balvai "Akmeņi manās kabatās", atgriežas ar smalki izstrādātu pētījumu par savām attiecībām ar laulību un mīlestības gaidām PSRS pēdējā desmitgadē un īsi pēc "sarkanā milža" sabrukšanas.

Filma seko Ronjai līdzīgās Zelmas pieaugšanai, kuras laikā sieviete sastop un saprot savas seksualitātes un sabiedrības ekspektāciju krustpunktus, traģēdijas un negaidītus kopības mirkļus.

Skatītāju stāstā pavada arī cita varone – Zelmas Bioloģija, kas paskaidro, kā sievietes mīlestības ceļu ir ietekmējusi viņas iekšējā pasaule un kā ārējie stimuli ir sabotējuši vai būvējuši viņas laulību projektu.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) šogad jau devīto reizi pulcē vietējo un starptautisko auditoriju uz vienu no Baltijas jūras reģiona nozīmīgākajiem kino notikumiem – no 13. līdz 23. oktobrim Riga IFF programmā klātienē un tiešsaistē, 12 sadaļās un 6 konkursos tiks izrādītas vairāk nekā 100 filmas no vietējā, Eiropas un pasaules kinematogrāfa.

Festivāla devītajā gadā skatītājiem tiks piedāvātas rūpīgi atlasītas aktualitātes no pasaules nozīmīgākajiem filmu festivāliem, pašmāju kino pirmizrādes un spilgtu autoru redzējumi.

Festivāla laikā tāpat gaidāma notikumu programma, kas veidota sadarbībā ar Kijivas Kritiķu nedēļu (Kyiv Critics’ Week) – Ukrainas laikmetīgā kino programma un starptautiska diskusiju sērija par postkoloniālismu mediju telpā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu