JRT jauno aktieru kino debija pulcē virkni sabiedrībā pazīstamu ļaužu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

18. oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace" risinājās Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieru pilnmetrāžas spēlfilmas "Sēklis" pirmizrāde.

Filmā spēlē JRT jaunie aktieri, kuri paši ir arī scenārija autori. "Atmosfēriski nospriegots mīlas serpentīns, kur trīs savstarpēji nepazīstamus pārus saista atšķirīgās stadijās esošas romantiskas attiecības. Laulāta pāra trīs pēdējās kopdzīves dienas, jauna pāra pirmie kopīgie soļi jutekliskumā un kolēģi, kuri dara visu iespējamo, lai neiemīlētos. Katrs pāris atrodas attiecību lūzuma punktā un viennozīmīga risinājuma nav," par filmu stāsta tās veidotāji.

Filmas režisors Toms Harjo uzsver, ka filmā izteikti strādāts ar atmosfēras uzburšanu. "Aktieri it kā funkcionē mūsu pasaulē, bet tajā ir jūtama kaut kāda nobīde no realitātes, piemēram, fonā nekad nav redzami cilvēki. Ir sajūta, ka katrs no viņiem ir viens pats uz šīs zemeslodes. Turpinot JRT tradīciju, kad aktieri bieži ir arī dramaturģijas līdzautori, scenāriju radījām paši, kopīgi tiekoties, improvizējot un fiksējot," skaidro režisors.

Nozīmīga loma filmā ir Krista Auznieka mūzikai, ar kuru darbs pie filmas skaņu celiņa sākās jau pirms filmēšanas. "Auznieka radītā skaņa brīnišķīgi papildina aktieru izveidoto tēlu emocionālo pasauli," komentē Harjo. Filmas vizualitāti izstrādāja operators Jānis Šēnbergs.

Filma "Sēklis" ir debija Harjo kā režisoram. Ņemot talkā gan ironiju, gan arī dokumentāli dzēlīgus novērojumus par savu paaudzi, lomas atveido aktieri Jānis Grūtups, Agate Krista, Marta Lovisa, Matīss Ozols, Sabīne Tīkmane un arī pats Harjo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu