Vai Ukraina uzvarēs? NATO ģenerālsekretāra vietniece Baiba Braže par neatkarību un brīvību

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

“Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” pie Jāņa Šipkēvica viesojas NATO ģenerālsekretāra vietniece, vēstniece un diplomāte Baiba Braže. Viņa dalās savās pārdomās par brīvību, Latvijas neatkarības atjaunošanu, kas sakritis ar pašas studentes gadiem, kā arī atgādina, ka Latvija nav kāds NATO svešķermenis, bet gan daļa no tā. Tāpat Braže uzskata, ka jaunākajām paaudzēm ir jāliek saprast, kā ir, kad brīvības nav.

“Mēs esam tomēr no vienas un tās pašas paaudzes – neatkarības atjaunošanas paaudzes.

Es domāju, ka tas mums ir bijis ļoti nozīmīgs laiks visiem, kas arī iezīmējis mums dzīves ceļu un lielā mērā padarījis mūs par to, kas mēs esam,” saka Braže,

“Tas, ka neiespējamais ir iespējams, un tie, kas domāja, ka PSRS ir mūžīga, pilnīgi skaidri tajā laikā mēs sapratām, … ka viss ir iespējams, ka vienkārši ir jādara, ir jākustas, ir jātic tam, ko mēs darām, un ir jādara. Tas, es domāju, ir bijis tas, kas mūs visus ir veidojis.”

Foto: Publicitātes foto

Diplomāte tic un uzskata, ka Ukrainai ir visas iespējas un tā uzvarēs šajā karā.

“Atceroties to mūsu brīvības mīlestību, to mūsu apzināšanos – kas ir brīvība, es domāju, manu bērnu un tavu bērnu paaudzei, ka tas mums ir jāstāsta, mums ir jāliek viņiem saprast, kā tas ir, kad brīvības nav,” uzskata Braže.

Tāpat diplomāte norāda, ka ar iestāšanos NATO Latvija atgriezās ar pārējām Baltijas valstīm tur, kur tām bija jābūt:

“Tas ir – visā kopējā Eiropas un globālajā brīvo valstu kopienā, kur mēs būtu bijuši, ja vien nebūtu, protams, PSRS okupācija.”

Viņa atgādina: “Latvija ir dalībvalsts, Latvija nav kaut kur ārpus NATO, ka tas ir kaut kāds svešķermenis, mēs esam daļa no tā, un mēs ļoti daudz arī sniedzam savu ieguldījumu – mūsu vēstnieki, kolēģi, mūsu bruņotie spēki ar savām zināšanām, pieredzi, ar izlūkinformāciju, analītiku, tas viss kopā, protams, padara arī NATO stiprāku.”

Vairāk klausies raidījuma ierakstā šeit!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu