"Slepenie varoņi", kas izveidoja vienu no noslēpumainākajām militārajām organizācijām pasaulē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto.

Oktobra beigās pasaules pirmizrādi piedzīvos BBC vēsturiskais seriāls “Slepenie varoņi” (SAS Rogue Heroes), kas veidots pēc tāda paša nosaukuma dokumentālā romāna – pirmās oficiāli apstiprinātās Britu speciālo gaisa spēku (Special Air Service - SAS) vēstures grāmatas, ļaujot ielūkoties vienas no slepenākajām militārajām organizācijām tapšanas pirmsākumos. No 30. oktobra sešas sērijas garais seriāls būs skatāms arī LMT Viedtelevīzijā.

1941. gada vasarā, Otrā pasaules kara kulminācijā Ziemeļāfrikas tuksnešos – zināmai kā Tuksneša karā -, garlaikotam un ekscentriskam jaunam virsniekam Deividam Stērlingam rodas vīzija par jauna veida karošanas stratēģiju: uzbrukt ienaidniekam tur, kur viņi to vismazāk gaida, — no savējo aizmugures līnijas.

Neskatoties uz daudzu Lielbritānijas augstākās pavēlniecības pārstāvju aso pretestību, Vinstons Čērčils personīgi dod Stērlingam atļauju savervēt skarbākos, izcilākos un nežēlīgākos karavīrus, kādus viņš var atrast. Tā sākās slavenākā un noslēpumainākā militārā organizācija pasaulē - Britu speciālie gaisa spēki. Ar vēl nebijušu piekļuvi gaisa spēku slepenajiem failiem, nedzirdētiem aprakstiem un ekskluzīvām intervijām ar tās dibinātājiem, “Slepenie varoņi” izstāsta unikālos notikumus, kas izveidoja vienu no neparastākajiem kaujas spēkiem pasaules militārajā vēsturē.

Rakstnieka Bena Masintīra (Ben Macintyre) romānu seriālā kopā ar tā autoru iedzīvinājis daudzkārt apbalvotais, Oskaram nominētais britu scenārists Stīvens Naits (Steven Knight), kas strādājis pie tādiem starptautiski novērtētiem darbiem kā drāma “Netīrā jaukā dzīve” (Dirty Pretty Things, 2002), gangsteru seriāla “Birmingemas banda” (Peaky Blinders, 2013) un citiem.

Galvenās lomas, speciālo gaisa spēku idejas autora Deivida Stērlinga atveidotājs Konors Svindels (Connor Swindells) nav starp tipiskākajiem aktieriem – nācis no strādnieku un zemnieku vidusšķiras, viņš nekad nav mācījies aktierspēli, tā vietā pievēršoties boksera iemaņu attīstīšanai, un kameru priekšā nonācis nejaušības dēļ, drauga pierunāts, aizgājis uz noklausīšanos vietējā Braitonas teātrī. Par viņa lielo izlaušanās iespēju kļuva dalība seriālā “Seksuālā izglītība” (Sex Education), pēc kuras viņš piedalījies vēl vairākos nozīmīgos ekrāna darbos. Līdz ar Svindelu seriālā redzēsiet tādus iemīļotus britu aktierus kā vairākkārtēju BAFTA un citu nozīmīgu balvu laureātu Džeku O’Konelu (Jack O’Connel), seriāla “Troņu spēle” (Game of Thrones) zvaigzni Alfiju Allenu (Alfie Allen), kā arī citus.

Vēsturiski dokumentālā seriāla “Slepenie varoņi” treileris:

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu