Jelgavas pilī iemirdzēsies skaistā Ziemassvētku balle

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pēc divu gadu pārtraukuma 17. decembrī plkst. 20.00 Jelgavas pils durvis vērs Ziemassvētku balles viesi, kurus izgaismotās un izrotātās pils zālēs un gaiteņos priecēs plaša balles programma. Baudīt neaizmirstamu svētku gaisotni Jelgavas pilī Ziemassvētku ballē 34. reizi ielūdz Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU).

Sešās svētku zālēs muzicēs bijušie un esošie jelgavnieki, tie, kas ar sirds piederību bijuši un ir neatņemama balles sastāvdaļa.

Jelgavas pils Ziemassvētku balle tiks atklāta LBTU aulā ar polonēzi un universitātes rektores Irinas Pilveres uzrunu pirms lielās egles iedegšanas, kam sekos Latvijas Nacionālās operas (LNO) solistes, soprāna Ingas Šļubovskas priekšnesums. Turpinājumā skanēs Jelgavas bigbenda elegantā balles mūzika Raita Ašmaņa vadībā ar solistiem Aiju Vītoliņu un Mārtiņu Kanteru. Tāpat aulā dejotgribētājus priecēs jelgavnieki “Tirkizbend” ar lielisku deju mūziku visas nakts garumā. Lielajā zālē uzstāsies „Dūšas deju skolas” profesionāļi.

Ar kamerkoncertiem Koncertzālē uzstāsies LNO solisti – soprāns Inga Šļubovska un tenors Raimonds Bramanis, kā arī operas trio – Svetlana Okuņa (vijole), Inga Ozola (čells), Ilze Ozoliņa (klavieres). Mākslinieki izdziedās ārijas no pasaulslavenām operām, bet instrumentālais trio aicinās klausītājus baudīt latviešu un pasaules kino mūzikas pērles.

Ar izcilu ģitārspēli un aizraujošu repertuāru klausītājus iepriecinās grupa “Los Pulidos”

Dejot būs iespējams ne tikai aulā, bet arī Vītņu kāpņu vestibilā, kur uz tikšanos aizrautīgus balles dejotājus aicinās grupa “Pētersons Band” un grupa “Los Pulidos”, bet Mazajā deju zālē visus iekustinās grupa “Tandēms trijatā”. Neiztrūkstoši dejas notiks arī publikas iemīļotajā cokolstāva Spoguļzālē, kur spēlēs Ēriks Palkavnieks un muzikālā apvienība “A’ pie mums Jelgavā”. Bet Sudraba zālē baudīt relaksētu noskaņu pie galdiņiem varēs, klausoties klavieru un akaredeona improvizācijas.

Balli papildinās dažādas mazās svētku izklaides – viesi varēs rotāt piparkūkas, zīlēt nākotni, liet laimes, fotografēties momentfoto vai uzņemt skaistu salonfoto –, kā arī citas radošas izpausmes. Muzeja zālē priecēs topošo pārtikas tehnologu veidota piparkūku eglīšu izstāde.

Pils gaiteņos darbosies kafejnīcas ar iespēju iegādāties atspirdzinošus dzērienus un uzkodas, bet cokolstāvā varēs baudīt arī silto ēdienu.

Jelgavas pils Ziemassvētku balles ieejas kartes cena vienai personai ir 45 eiro. Ieejas kartes iepriekšpārdošanā no 14. novembra Jelgavas pils muzejā (darbdienās no plkst. 9.00 līdz 16.30), kā arī Biļešu paradīzes kasēs (arī Jelgavas kultūras namā). Kolektīvu pieteikumi, kā arī biļešu rezervācija, zvanot pa tālruni 26498504.

Balle tiek ieturēta akadēmiskā garā un pils romantiski senatnīgā gaisotnē. Ieeja tikai vakartērpos: kungiem tumšs uzvalks, dāmām – garā vakarkleita.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu