FOTO ⟩ Izskanējis “Raxtu Raxti” Latvijas svētku lielkoncerts Dailes teātrī

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Ar diviem īpašiem koncertiem izskanējusi “Raxtu Raxti” Latvijas svētkiem veltītā vērienīgā koncertprogramma Dailes teātrī.

Lielkoncerta pirmajā daļā “Raxtu Raxti” Dailes teātri pieskandināja ar mūziku no jaunā albuma “Vidū saule”, savukārt otrajā daļā piedalījās viesi, kas kopā ar “Raxtu Raxtiem” mijuši mūzikas un dejas ceļus Latvijā un ārpus tās.

Īpašu skanējumu un nokrāsu piešķīra RTU vīru koris “Gaudeamus” (diriģents Ivars Cinkuss), svētku koncertā piedalījās TDA “Teiksma” (vadītājs Jānis Ērglis), RTU TDA “Vektors” (vadītāja Dagmāra Bārbale) un A. Daņiļeviča deju skolas “Dzirnas” dejotāji.

Kā īpašā viešņa uzstājās arī etnomuzikoloģe ukrainiete Viktorija Prituļaka.

Apmeklētājiem bija iespēja baudīt un par godu Latvijai kopā sadziedāt populārākās “Raxtu Raxti” dziesmas un latviešu tautasdziesmas, ko skatītāji arī novērtēja ar ovācijām.

Pēc koncerta bija iespēja saņemt autogrāfus un fotografēties kopā ar mūziķiem.

“Raxtu Raxti” ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kas izmanto gan akadēmiskos, gan tradicionālos latviešu tautas mūzikas, gan arī pasaules mūzikas tautas mūzikas instrumentus, radot īpašu neatkārtojamu, tikai sev raksturīgu skanējumu.

Muzikālās apvienības pamatsastāvā muzicē Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs, viesmūziķi – Ilze Grunte (ģitāra, arfa, mandolīna) un Latvīte Cirse (kokle).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu