Eirovīzijas nacionālajai atlasei pieteikta 121 dziesma

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupas "Citi zēni" uzvara Eirovīzijas nacionālajā atlasē, konkursā "Supernova"
Grupas "Citi zēni" uzvara Eirovīzijas nacionālajā atlasē, konkursā "Supernova" Foto: LTV/ Lauris Vīksne

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajai atlasei ir iesniegta 121 dziesma, informēja Latvijas Televīzija (LTV)

Kā skaidro LTV, dziesmu un izpildītāju iekļūšanu "Supernovas" televīzijas pārraidēs noteiks LTV izvēlētā žūrija, vērtējot dziesmas uzbūvi - oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu, atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, kā arī dziesmas un konkursa dalībnieka iespējas un potenciālu konkurēt starptautiskajā popmūzikas tirgū, izpildītāja vokālās spējas, personību un iepriekšējos sasniegumus nozarē, potenciālu gūt sasniegumus nākotnē.

Žūrijas izvēlētās dziesmas publiskai vērtēšanai būs pieejamas janvārī. "Supernovas" konkursu televīzijā plānots pārraidīt februārī.

"Drošības apsvērumu dēļ" arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā. Pašlaik tiek atklāts vien tas, ka žūrijā ir "Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi".

Konkursa uzvarētājs iegūs tiesības pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā.

Pēdējā konkursā "Supernova" uzvarēja un iespēju piedalīties 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Itālijā ieguva grupa "Citi zēni", kura gan lielajā konkursā panākumus neguva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu